bal oldali alhasi fádalom

Tisztelt doktor úr! Próbálok rövid lenni. Kb 8 hónapa magas vércukor miatt /16/ meforal 1000mg tablettát szedek 2x1 dózisban. Használ, de hasmenést okoz./próbáltam váltani bluefish-re de maradt a hasmenés/. Az utóbbi hónapban 1-2 napig tartó bal alsó hastájékon fájdalom jelentkezik, jól behatárolható helyen nyomásra fokozódik. Az utóbbi pár napban ismét jelentkezett, de most nem akar múlni. Mire gyanakszik ön? /feltételezem összefügg a gyakori hasmenéssel/, ill. mit tanácsol mit tehetnék? /Ausztriában dolgozom, a munkám miatt nehézkes az orvoshoz jutás/ Más tünetem, nyákos, véres széklet, étvágytalanság nincs. Megtisztelő válaszát köszönöm és várom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Érdemes a metformint más hatóanyagra cserélni és megnézni, hogy elmúlik-e a fájdalom. ha nem akkor mindenképp tovább érdemes vizsgálódni (hasi ultrahang, esetleg vastagbélvizsgálat is) .

Kérdés: 2015. január 19., 20:06; Megválaszolva: 2015. január 19., 20:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet
Érdeklődés
Üdvözlöm! Olyan tünetem van,hogy két oldalt mid a két mellem alatt mtha nehéz súly lenne. Leginkább ülö helyzetben vagy gyalogláskor...