Véres széklet, nyálkás széklet, haspuffadás. Lehet komolyabb bajom?

Körülbelül 2 hete székelés közben széklet helyett csak pár csepp vér jött ki, amit azóta nem tapasztaltam. Két nappal ezelőtt újból vért fedeztem fel, ezúttal a széklet is jött. A vér az utolsó széklet végén volt megtalálható. Aznap délután ez megismétlődött. A székletem változó, egy hete fél napig hasmenésem volt, majd azóta félig szilárd széklet követte. A vérzéses napon a reggeli székletem szilárd volt, de csekély mennyiségű, a délutáni viszont híg volt és kiadós mennyiségű, mind kettő esetben a vért a székelés végső szakaszában tapasztaltam. Hasi fájdalmam nincs, viszont folyamatos teltségérzetet érzek, még székelés után is, ez már 4 napja így van. A vérzések után orvoshoz fordultam a problémámmal, aki kitapintotta a hasfalamat, fájdalmat nem éreztem, illetve ő nem talált vért a végbelembe. Suppositorium haemorrhoide FoNo VII. Naturland-t írt fel nekem napi egyszeri használatra, illetve diétára fogott. A teltségérzetben változást nem tapasztalok, mintha folyamatosan tele lenne a hasam. Azóta (két napja) normális széklet ürítésen nem estem túl. Egyszer kizárólag sárgás fehéres váladék jött ki, a másik esetben meg csekély mennyiségű széklet fehér nyálkás váladékkal körbevéve. A gyógyszer három napig kell alkalmaznom, ha ezután nem oldódik meg a székelési problémám érdemes komolyabban utánajárni a dolgonak? Ön mit javasolna ebben az esetben? A tünetek megjelenésé miatt kicsit aggódom a vastagbélrák fennálásának lehetőségére.

Dr. Plósz János válasza Haematochesia témában

A vastagbélrák kevésbé valószínű diagnózis, de legalább egy széklettenyésztést illetve a rectoscopos (végbéltükrözéses) vizsgálatot érdemes elvégeztetni, hogy aranyeresség esetleg végbélgyulladás áll-e a panaszok hátterében.

Kérdés: 2014. december 26., 15:53 ;Megválaszolva: 2014. december 26., 16:12
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...
Heti 1 napon hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint...
Hirtelen fellépő hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. A panaszom a következő: heti egy napon, hirtelen, semmiből...
Gyomorfekély/gyomorrák