rTG IgA 0, 6 ez azt jelenti hogy a nyálkahártyám immunvédekezése minimális?

Tisztelt Dr Nő/ÚR! Dyspepsiás panaszok miatt végzett H2 kilégzés során laktózterhelés pozitív, Vékonybél dysbacterosis, Fruktózintolerancia. Lapos kemányítőterhelés miatt 3x1 Kreon 25000. Tegnap írta Dr Úr, hogy össz IgA szint valóban a nyálkahártya immunvédekezésének jó markere.azt szeretném kérdezni, hogy mivel nekem rTG IgA 0, 6 ez azt jelenti hogy a nyálkahártyám immunvédekezése minimális? Továbbá a visszatérő rosszullét, hényinger, hasmenés a fruktózintolerancia miatt lehet? Annak ellenére hogy kerülöm a fruktóztartalmú ételek bevitelét? Vagy inkább azért mert a nyálkahártyám immunvédekezése minimális? Ezt hogyan tudnám erősíteni. Lapicolt szedek, de nem úgy néz ki mintha segítene… Ezek a gyomorrontásra hasonlító rosszullétek (erős hányinger, hasmenes, rosszullet) 2-3 havonta visszatérnek ami elég aggasztó számomra. Az rTG IgA 0.6-os értékét szeretném növelni ha ez segítene gyógyulásomban. Köszönöm Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IgA témában

Ezek szerint nem fogalmaztam egyértelműen: az rTG IgA egy specifikus, saját enzim ellen termelődő antitest, amelynek emelkedett szintje lisztérzékenységet jelez. Ez az érték akkor jó, ha alacsony. Az össz IgA alacsony értéke jelezhet csökkent nyálkahártya-védekező képességet, ez általában veleszületett tényező, jelentősen befolyásolni nem tudjuk. A fruktóz intolerancia okozhat ilyen jellegű panaszokat.

Kérdés: 2014. augusztus 20., 16:17; Megválaszolva: 2014. augusztus 24., 20:54
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mitől lehet véres a székletem?...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Jelenleg külföldön tartózkodom, és nincs lehetőségem hazamenni kórházi diagnosztikáért, így Önöktől szeretnék...
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony
Felhasi fájdalom
Proctitis Ulcerosa, végbélrák