• controloc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz János! Egy éve vagyok refluxos 40mg controllocot szedek azót, hamar tünetmentes lettem, az adagot lecsökkentettük, de decemberben visszatért újra az erős köhögés.Tükrözös történt.Visszaemeltük az adagot 5 hónapba került a tünetmentesség, de sajnos most újra visszatért a gyógyszerszedés mellett. Az erős köhögés nem, de krákogás, nyák a torokban ami oda van tapadva, nagyon zavaró tünet számomra.Salvus vizet is iszok, sosem dohányoztam, nem ittam, zsírosan sem táplálkozom. Nem értem miért nem javulok.Savat nem érzek, bár pár napja mintha fájna a torkom és mindig piros.Éjszaka zavartalan. Szeretnék másik gyógyszert szedni, mert úgy érzem ez már nem hatásos. Mit javasol? Melyiket szedhetném? Nagyon vékony vagyok, nem hízok évek óta, inkább fogytam.Ez a tapadós nyák akkor is keletkezik reggel ha még nem ettem, ha ettem azonnal. Ez hogy tűnhet el onnan. Az 1 éves tükrözésnél, kis savat láttak, cadia laza kis erőlködéstől prolapsus, a gyomornyálkahártya ödémás hyperaemiás, helicobakter negatív. Kérem adjon tanácsot, szükséges esetleg egy újabb gyomortükrözés? Várom megtisztelő válaszát kérdéseimre: Tisztelettel és köszönettel: Judit

        Dr. Plósz János válasza a torok probléma témában

        Az újabb vizsgálattól plusz információ nem várható. A gyógyszer lecserélhető esomeprasole vagy rabeprasole hatóanyagra, ezekből is a nyelőcsövön kívüli manifesztáció miatt dupla dózisra. Ha gyógyszeresen nem sikerül az állapotot rendezni, érdemes tovább vizsgálódni (nyelőcső-manometria, pH-mérés), és igazolt esetben akár antireflux-műtéten elgondolkozni.


        Kérdés: 2014. július 10., 22:32; Megválaszolva: 2014. július 13., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció