Laktózintolerancia kezelése

Tisztelt Dr.! A kérdésem a következő: tejcukorérzékenység esetén fogyasztható-e korlátlanul a laktáz enzim tabletta tejet tartalmazó ételek mellé, vagy van-e valamilyen mellékhatása a hosszú távon való folyamatos alkalmazásának? Ajánlottabb-e inkább laktózmentes tejtermékeket vásárolni? Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza a Laktóz intolerancia témában

Tisztelt Kérdező! A laktáz-tabletta folyamatos szedésének ismereteim szerint akadálya nincs. Ugyanakkor mégis azt javaslom, hogy lehetőség szerint próbáljon meg tejmentes étrendet tartani, mivel semmilyen gyógyszer tartós szedése nem szerencsés. Nem tudom, milyen súlyos a laktóz-intoleranciája-általában savanyított tejtermékeket tudnak minden panasz nélkül fogyasztani a betegek (joghurt, kefír). Érdemes kipróbálni, mert akkor ezek mellé laktáz-tabletta sem kell. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. május 25., 20:56; Megválaszolva: 2014. május 28., 08:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia