Laktózintolerancia kezelése

Tisztelt Dr.! A kérdésem a következő: tejcukorérzékenység esetén fogyasztható-e korlátlanul a laktáz enzim tabletta tejet tartalmazó ételek mellé, vagy van-e valamilyen mellékhatása a hosszú távon való folyamatos alkalmazásának? Ajánlottabb-e inkább laktózmentes tejtermékeket vásárolni? Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza Laktóz intolerancia témában

Tisztelt Kérdező!

A laktáz-tabletta folyamatos szedésének ismereteim szerint akadálya nincs.

Ugyanakkor mégis azt javaslom, hogy lehetőség szerint próbáljon meg tejmentes étrendet tartani, mivel semmilyen gyógyszer tartós szedése nem szerencsés.

Nem tudom, milyen súlyos a laktóz-intoleranciája-általában savanyított tejtermékeket tudnak minden panasz nélkül fogyasztani a betegek (joghurt, kefír) . Érdemes kipróbálni, mert akkor ezek mellé laktáz-tabletta sem kell.

Üdvözlettel:

Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. május 25., 20:56; Megválaszolva: 2014. május 28., 08:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktózintolerancia vizsgálat...
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...
Laktóz érzékenység adókedvezmény
Tisztelt Doktor Úr! A laktóz érzékenység esetén igényelhető adókedvezményhez szükséges vizsgálatokról szeretnék érdeklődni. Nem világos...
Laktóz érzékenység vizsgálata
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! A laktózérzékenység vizsgálatáról szeretnék kérdezni. Amikor tejterméket eszek hasmenésem lesz, ezért...
Laktózérzékeny lennék?
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Laktózterheléses vizsgálaton voltam, ahol éhgyomorra, majd 30-60-120 percre nézték a véremben újra a...