Diagnozist akarok!

Tisztelt doktor Úr/Nő! 2006 óta vannak visszatérő hasi panaszaim amik főleg nagy fájdalmakkal és magas gyulladási értékekkel járnak! A heveny szakasz első napján lázam általában 38°C-ig felmegy, utána ez megszűnik. Fájdalmak annyira erősek, hogy nem tudok kiegyenesedni és az adott rész ahol fáj a hasam, befeszül és bekeményedik! Ilyenkor a CRP-m extrém magas: 100 feletti! Rengeteg vizsgálaton túl vagyok...5 vastagbél tükrözésen, 2 gyomortükrözés, hasi MRI, és még a vakbelem is eltávolították, mert többször felmerült a gyanúja hogy vakbélgyulladásom van. Majdnemhogy minden vizsgálat negatív lett. Amik eltérést mutatnak az az hogy CRP extrém magas, a bélben enyhe gyulladás jelei látszódnak, ami nincs arányba az érzett fájdalom és a gyulladásos értékkel, valamint az eosinophil sejtek sokszor nagyszámban jelen vannak mind bélnyálkahártyában mind vérképben! De az autoimmunpanel vérképem negatív, és a crohn betegséget se lehet igazolni. Székletem teljesen normális állagú és ált napi 1 mindig! Sajnos ennyi év távlatából is gyötör ez a betegség. Körülbelül maximum 4-6 hónapig vagyok jól, van amikor ez csak pár hónap. Aztán lebetegszek és ilyenkor hetekig kínzó fájdalom, görcsök, néha lázam van. Ebben az állapotban nem tudok egy normális életet élni, mivel se tanulni se dolgozni nem tudok, mert ezekben az időszakokban teljesen használhatatlan vagyok, ágyban fekszek, legyengülök. Sajnos még konkrét diagnozisom nincs, és ezért azt se tudom mire számíthatok a jövőbe, vagy esetleg mivel állok szembe! Nagyon rossz ez a kilátástalanság! Az szeretném kérdezni, hogy milyen irányba lenne még érdemes kutatni? Mert úgy érzem a gasztroenterologiába már nincs több...mindent vizsgáltak...ha 5 vastagbél tükrözéstől nem lettünk okosabbak, akkor a 6. majd megmondja? Valamint lehet olyan betegségem van, ami nem szokványos ritka, szindroma vagy rendellenesség. Az lenne tehát a kérdésem, hogy mitévő legyek, milyen szakorvoshoz forduljak, aki képes megtalálni a betegségem valódi okát?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a magas CRP témában

Az eosinophil sejtek jelenléte parazita fertőzésre vagy allergiás mechanizmusra utalhat. Bennem felmerül Whipple-kór lehetősége (vékonybelet érintő gyulladásos folyamat), vékonybél-biopsiával, spec. szövettani festéssel igazolható. Érdemes lenne többszöri parazita vizsgálatot is végeztetni. Illetve ismert un. eosinophil enteritis (bélgyulladás) is, mely igen ritka kórkép, de általában steroid terápiára illetve antihistaminokra jól reagál.

Kérdés: 2014. május 18., 11:06; Megválaszolva: 2014. május 19., 12:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék