Tünetmentes aranyér esetén kell-e Reparon?

Kedves Doktor Úr! Egy kisebb és egy nagyobb, 3 hete még vérzékeny belső aranyeret diagnosztizáltak nálam (II. szintűt). A vérzés akkor egy hét alatt elmúlt, további két hét alatt pedig a gyulladás is. Posterisan végbélkúpot, kenőcsöt és Detralexet szedtem szakorvosi javaslatra. Fájdalmaim akkor sem voltak. Annak ellenére hogy tünetmentes vagyok, rostdúsan étkezem, sokat iszom és igyekszem újra elkezdeni rendszeresen sportolni, a szakorvos azt mondta hogy használjam a Reparon végbélkúpot és kenőcsöt rendszeresen. Érdeklődni szeretnék hogy tünetmentesen is tényleg használnom kell-e ezeket, ennyire oda kell figyelni a megelőzésre? Most volt először hogy komolyabb problémám aranyérrel, előtte csak sejtettem hogy van nekem is, mert kb. 3 éve volt egy kis vérzésem székletürítés után, ami akkor pár nap alatt elmúlt. Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a aranyér témában

Véleményem szerint nincs értelme panaszmentes állapotban a lokális készítmények használatának. A Detralex-et érdemes kúraszerűen használni (3 hónapig is akár).

Kérdés: 2014. április 11., 07:19; Megválaszolva: 2014. április 13., 20:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés