Gyomorszáj fájdalom - Mitől lehet?

Egy évvel ez előtt kezdődött, hogy a gyomorszájamnál, estére egyre erősödő fájdalom jelentkezett (kb este 10 órára volt a legerősebb és hajnali 3-ra enyhült, de még reggel 6-kor is éreztem) és öv szerűen szorította a mellkasomat körben. Szódabikarbónára, fájdalomcsillapítóra (algoflex forte), sem javult. Még napokig éreztem a nyomást a gyomromban. Akkor azt gondoltam, hogy későn és sokat vacsoráztam. Utána még két hetente párszor megismétlődött, és volt, amikor hányásra enyhült csak a fájdalom, de ugyanígy fokozatosan erősödő, mellkast szorító, hátba sugárzó fájdalom volt, mindig este 10 körül a legerősebb. Aztán néhány hónapig semmi, majd ismét u.e. megint hónapokig semmi, de tegnap előtt este megint elkezdődött és iszonyú fájdalom után, kb. 11 órakor hánytam, utána enyhült a fájdalom, de ma még mindig érzem tompán, úgy érzem, mintha a gyomrom nem lenne rendben, és sokat kell böfögnöm is, pedig keveset és diétásat, eszem. Azt figyeltem meg, hogy ha többet eszem, mint szoktam, vagy zsírosabb ételt, húst akkor jelentkezik inkább. Nem szeretnék gyomortükrözést, mi lehet a gond, és hogyan tudnám elkerülni, vagy milyen vizsgálatokkal lehetne kideríteni és kezelni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom, hányás témában

Pedig érdemes lenne gyomortükrözést végeztetni, hiszen jó eséllyel ez adhatna konkrét diagnózist. Esetleg nyeletéses rtg vizsgálat is segíthet. Véleményem szerint rekeszsérv, nyelőcső-motilitászavar esetleg reflux betegség állhat a panaszok mögött.

Kérdés: 2014. április 03., 17:36; Megválaszolva: 2014. április 05., 21:22
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma