Lisztérzékenység és helicobacter

Tisztelet Doktor Úr! Segítséget szeretnem kérni, hogy ön szerint mi lehet a bajom illetve milyen vizsgálatokat kell meg elvegeznem. Sajnos ugy latom, ha en nem mondom az orvosoknak, ok maguktól nem nem lépnek, valamit hosszu hónapokba vagy pénzbe kerül, mire egy egy vizsgálathoz hozzajutok. Panaszom az allando gyomor körüli fájdalom.hasmenes, Veres szeklet nincs.januarban rosszul lettem, hasnyálmirigy problémára gondoltak, de az enyhén emelkedett amilaz lipazon kivul( leaky Gut) mas eltérés nem volt, MRI is rendben. Gyomor tükrözes, reflux oseoghagitis, gyomor rendben, viszont a duodenalis nyálkahártya ban krónikus gyulladás, plazma sjejtek, eusinophil leukocytak, lymphocitak. Marsh III c atrofia.helicobacter nem volt kimutatható, de sav kotot szedtem, azota elhagytam, most megyek c-13 tesztre.liszerzekenyseg irányában vervetel, Iga, transglutaminaz Iga negativ.velemeny: nem vagyok liszerzekenyseg, de glutenmentes diéta javasolt fel évig.elmentem másik orvoshoz is, es utána olvasgattam, szerinte további vérvizsgálatok kellenek, total transglutaminaz, Ema-ezek folyamatban vannak, tegnap csináltattam laktoz kilegzeses tesztet, nagyon magas lett, 199 re felment, vegul 156-nal állt meg(20-ig jo) mas betegségem is kiderult kozben, hipofizis microademona, erre bromocriptint szedek.lehet-e összefüggés a ket betegség között illetve milyen vizsgálatok kellenek meg? Érdemes étel intolerancia vizsgálatot csinaltatnom? Mar egy vagyont költöttem a kivizsgálasokra, de szeretnem vegre megtudni, mi a bajom, mert az allando fájdalom teljesen ki készít. A kialvatlansag miatt mar alig éltem, harom kis gymekem van, nehez volt oket ellatnom.elmentem pszichológus hoz is, mert azt hittem, idegi eredetű a fájdalom.amiota nem szedem a sav kötött,, kicsit jobb, de szeretnem, ha mar nem fájna a gyomrom...egyéb panaszom nincs, es azt sem tudom ki tapasztalni, hogy mi utan faj...most a laktoz testtől nagyon bugyorgott a gyomrom, hasmenés em is lett, de egyébként nincs mas tünet. Koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza a gyomorfájdalom, laktóz intolerancia témában

Kedves Kérdező! Levele alapján azt gondolom, hogy Önnek laktóz-intoleranciája van és talán liszt-érzékenysége-erre vonatkozóan meg kell várni a folyamatban levő vizsgálatok eredményét. A hipofízis adenoma nincs összefüggésben az emésztőszervi panaszokkal. Egyébként azt javaslom, hogy válasszon magának egy olyan gasztroenterológus szakorvost, akiben megbízik, és az ő iránymutatása szerint folytassa a továbiakat. Üdvözlettel: dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. április 03., 06:30; Megválaszolva: 2014. április 07., 08:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi puffadás, belek nyomása...
Tisztelt Doktor Úr ! December végén arra lettem figyelmes, hogy nem tudok székletet üríteni kb 4-5 napon át. Ez aránylag azóta változott...
Glutén érzékeny vagyok?
Kedves Doktor Úr! Lehetséges, hogy glutén érzékeny vagyok? Rendszeresen puffadok hatalmas a hasam. Molett testalkatú vagyok. De rendszeresen...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten