Ciszta a májon

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ma voltam hasi Uh-n és a májamon láttak egy kb. 2cm-es cisztát, és azt mondták. hogy nem kell vele foglalkoznom, néha menjek el hasi uh-ra ellenőrzés miatt. Ez valóban így van, hogy nem kell különösebb gondot fordítanom rá? Ez lehet attól hogy kb 2 hete volt epeműtétem? Ez a ciszta elmúlik vagy lehet tenni valamit, hogy elmúljon? Panaszom egyébként nincs. Köszönöm előre is válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza májciszta témában

Kedves Kérdező!

Valóban csak ellenőrzésre kell járni. Nem valószínű, hogy elmúlna a ciszta, mérete nem befolyásolható, és nincs összefüggésben epeműtéttel.

Kérdés: 2013. november 26., 16:43; Megválaszolva: 2013. november 28., 14:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májciszta bevérzés?
Tisztelt Doktornő, Múlt héten válaszolt májcisztás kérdésemre, azóta voltam CTn. Ahol nem jutottunk közelebb, mert a kontrasztanyagot nem tudták...
májciszta bevérzése
A máj jobb lebeny VII.segm.simpplex nagy/16, 5/cm cistám van.Uh.lelet szerint Bennéke inhomogénné vált, a folyadéktartó részek között echodús...
Mérgezés , Gyomorrontás
Túlzott hasi kutymorgás
DAO enzim túl alacsony