A BAUCHIN BILLENTYŰ NEM NYÍLIK MEG, A SIGMA BÉL ELLONGÁLT

BÉLTÜKRÖZÉSEM A MÁSODIK CT-S DIGNÓZISA MIVEL MÁR NYELŐCSŐ GYOMORRÁKKAL OPERÁLTAK 10-ÉVE, DE VÉRT TALÁLTAK A SZÉKLETEMBEN: NOS EREDMÉNYE LELETE A KÖVETKEZŐ: A BAUCHIN GYÜRŰ NEM NYÍLTMEG. A SIGMABÉL ELONGÁLT A SIGMA KÖZEL TELJES HOSSZÁBAN KB., 12-13cm.HOSSZAN A FAL IGEN NAGYFOKBAN MEGVASTAGODOTT A LUMEN KEVÉSSÉ TÁGUL FEL. A KÓROSAN MEGVASTAGODOTT FALÚ SIGMASZAKASZ ORALIS RÉSZÉN EGY 4cm- SZAKASZON A BÉL LÚMEN EGYENETLEN KALIBERŰ, RÖVID 1-cm-SSZAKASZON 8-RE BESZŰKÜL A BÉLFAL VASTAGSÁGA 14MM. EZEN RÖVID SZAKASZON GYULLADÁSOS FOLYAMAT MELLETT MALFORMÁCIÓ LEHETŐSÉGE MERÜLT FEL. LÉP ELTÁVOLITVA JÁRULÉKOS 3, 2cm-s a lép a MÁJ normális stb. A BALOLDALI COMBNYAK SZEGEZÉS FÉMESMŰTERMÉKEI MIATT NEHÉZ A MEGITÉLÉS A KISMEDENCÉBEN.VÉLEMÉNY:St.post resectionem n gastrectomiam et spelenectomiam lien accessorium baloldalon combnyakszegezés utáni állapot. divertculosis, diverticulis sigmae a fennt említett sigmaszakaszon felmerül a gyulladásos FOLYAMAT MELLETT FELMERÜL TUMOROS FOLYAMAT LEHETŐSÉGE! NOS A JAVASLAT SOK ROST ÉTREND FOGAM NINCS ZÖLDSÉG IS SOK ERRE PÉNZ NINCS MI A DIAGNÓZISOM MIT TEGYEK RÉSZLETESN ÍRJÁK LE MI A TÉNYLEGES HELYZET A BELEMBE A TORKOMBAN BÉL VAN FELHÚZVA ÁLLÍTÓLAG VASTAG BÉL ÉS MI A 3-ÉVE TARTÓ VÉRZÉSEM A BELEMBEN? MOST LÉGY OKOS DOMONKOS MERT MINT MÉRNÖK VEGYÉSZ NEM FÉLEK CSAK ELŐRE AKAROK GONDOLKODNI? NEM FÉLNI HA NEM EKŐRE LÉPNI KELL UJRA ELŐVETTEM A RÉGI AVEMÁRT, ZABKORPA, BÚZACSÍRÁT, BÚZAKORPÁT IS VETTEM MOST A LÁBAMON LÉVŐ ORBÁNCOMRA CALCIDINT SZEDEK DE ALLERGIÁVAL INDULT CETIRZINT, SUPRASTINT, MOST FENISTILT IS SZEDEK KRÉMEK TUCATJA DETRALEXET A VÍSZERES ORBÁNCOS BALLÁBAMRA MELY COMBNYAKTÖRÉSES IS A TÉRDPORCOM FOCI MIATT UGYANITT NINCS A MOZGÁS KORLÁTOZOTT IGAZOLVÁNYOM DEC.01-L LEJÁR 1.ÉVE VÁLASZT SEM KAPOK A BALLÁBAN 1, 5CM.L RÖVIDEBB NOS VÉGLEGES FOGSOR KÉNE ARCIDEG BÉNULÁSOM MIATT AZ ARCOM FEJEM JOBBFELE BÉNULT, KÖZGYÓGYRÓL A DIPANKRINT LEVETTÉK DONA, CONROSULFOT IS LEVETTÉK AZ V-VI -OS CSIGOLYÁM OSTEOPOROZIS MIATT A FELÉRE MENT ÖSSZE A KIRÁLYHÁGÓBA JÁROK A MÁK O

Dr. Plósz János válasza emésztőrendszeri betegségek témában

Ha jól értem egy Ct-s virtuális colonoscopos vizsgálat történt. Ez egyértelműen leírja a szigmabél vélhetően gyulladásos elváltozását, de mivel képalkotó módszerről van szó, a rosszindulatúság sem zárható ki vagy erősíthető meg. Mivel szűkület is leírásra kerül, colonoscopia sem biztos hogy sikerülne, így én komolyan fontolóra vennék egy szigma-rezekciós műtétet. A széklet vér pozitivitást a gyulladás is okozhatja, de tumor is.

Kérdés: 2013. november 09., 18:31; Megválaszolva: 2013. november 11., 05:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése
Lactulose vizsgálat
Kissé magas amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! A „szokásos” prosztata kontrollnál a vérképemben az amiláz értéke 135 (labor referencia 28-100) és a foszfát 0,70...
Lelet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Rendszeresen kirándulunk, védekezünk kullancsok ellen. Egy éve 2021.05.02 Vasárnap reggel egy parányi valami volt a bőrömön, én...