Ételintolerancia vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! Nő! Anita vagyok, 23 éves. A segítségét szeretném kérdni, a problémámmal kapcsolatban. Egy éve kezdődött, hogy néha, fájt a hasam vagy görcsölt egy picit. Több mint fél éve ez súlyosbodott, amikor is elkezdtem egy állandó gyomoridegfélét, hasfeszülést érezni, emellett sokat büfögök, a sav marta a torkom, sokszor felpuffadok.. Egy hónapja még rosszabb lett, mert azóta folyton hányingerem van, és fáj a gyomrom... Egy hete ez rosszabbodott mert most már elviselhetetlen hányingerem és görcsölésem van, emellett már étvágyam sincs. Szedem a savamra a gyógyszert, ami tökéletesen rendbe tartja azt, de többi tünet csak erősödött. Voltam ultrahangon, ahol csak annyit találtak, h gázos a gyomrom, meteorizmus látható. Voltam gyomortükrözésen ami szintén negatív eredményt hozott. Kaptam a hányingerre a cerucalt, ami allergiát okozott, azt nem szedhetem többé. Közben volt 2x is vértvételem ahol nem találtak semmi kórosat. A gasztroenterológián viszont az orvos csak azt hajtja, hogy ezt mind a stressz okozza, úgyh menjek pszichológushoz nézessem meg. Említettem neki ezt az ételintoleranciát és azt sem tudta miről beszélek. nagy könyörgés árán elküldött IgE tesztre, de úgy tudom, hogy ez az étel allergiát vizsgálja, Én az intoleranciát szeretném megnézetni. Hogyan tudom ezt más módon Tb által támogatottan? Sajnos munkanélküliként nincs pénzem a magánorvosra. Persze kértem időpontot is a pszichiátriára, de én úgy gondolom, h nincsenek olyan nagy problémáim, amik szorongásos betegséget okoznak. De, h az orvos megnyugodjon ezt is megnézetem. De emellett mképp szeretném megnézetni az intoleranciát is, de ezzel az orvossal egyszerűen nem lehet beszélni, azt sem tudta mi az. Pedig utánanéztem és a tüneteimet magyarázná (még a menstruációs-vérzéssel kapcsolatos problémákat is, amivel voltam két nőgyógyásznál is és egyik sem talált gondot) . Hol tudnék még erre tb által támogatot vizsgálatot kérni, h kideríthessem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza ételintolerancia témában

Kedves Kérdező!

Az étel-intolerancia vizsgálat elvégezhető TB finanszírozottan is, gastroenterologiai szakorvosi beutaló kell hozzá.

Személyes beszélgetés, llletve vizsgálat szükséges ahhoz, hogy felmérjük, valóban ez lehet-e a panaszok oka.

Az étel-napló vezetése gyakran segít, ha feljegyzi, milyen ételek fogyasztása után észleli a panaszokat, saját tapasztalat alapján is ki lehet alakítani a szükséges diétát.

Az étel-intolerancia gyanúja akkor vethető fel, ha a szerteágazó hasi panaszok hátterében álló szervi elváltozást kizártunk.

Nem tisztem javaslatot tenni az esetlegesen szükséges vizsgálatokat illetően, hiszen ez egy levél alapján nem lehetséges, de azt még hozzáteszem, hogy nagyon gyakran lelki problémák megjelenési formája lehet az úgynevezett irritabilis bél szindróma tünetegyüttes.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. október 18., 13:04; Megválaszolva: 2013. október 21., 09:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gasztroszkópia
Tisztelt Doktorok! Erős gyomorfájdalom miatt mentem el orvoshoz és elküldtek gasztroszkópiára és ételintolerancia vizsgálatra. A vizsgálat után...
További lépések?
Kedves Tünde, Ahogy a mellékletben látni lehet elég sok mindenre ételintoleranciát állapítottak meg nálam. Nem rég voltam egy 46 elemes...
Ételintoleranciás vagyok, lehet...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Közel 10 éve küszködöm gyomor és bél problémákkal. Voltak tükrözések - gyomor és vastagbél is -, sajnos a panaszok...
Bélprobléma?
Lelet értelmezése