Hirdetés
      • Táplálék kiegészítő felszívódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Végbél daganattal műtöttek, leleteim jók, nem volt áttét. Korábban szedtem a Varga gyógygombát. Kiujulás ellen szeretném újra szedni. A termékek lágy zselatin kapszulában forgalmazzák. Kérdés: felszívódik-e a hatóanyag, ha pillanatnyilag ideiglenes ileo-stomám van? Várnám szíves válaszukat

        Dr. Pászthory Erzsébet válasza a sztoma témában

        Kedves Betegünk! A felszívódás döntő része az emésztőrendszer felsőbb szakaszán történik, ezért úgy gondolom, a stoma nem befolyásolja azt. Mégis azt javaslom, kérdezze meg a gyártót (van weblapjuk és telefonos elérhetőségük is), mert lehet, hogy a kapszulából kivett anyagot folyadékban feloldva lenne célszerűbb bevenni. Nem kérdezte, de fontosnak tartom említeni, hogy az Ön minden egyenes ági hozzátartozója (testvér, gyerek) esetében a vastagbél-daganat kialakulásának valószínűsége nagyobb az átlagos népességnél, ezért a szűrővizsgálat esetükben igen lényeges! Üdvözlettel: dr Pászthory Erzsébet


        Dr. Pászthory Erzsébet
        gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Pászthory Erzsébet
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2013. május 08., 15:48; Megválaszolva: 2013. május 11., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Gyomorfájdalmaim voltak és pirosas habos nyált köptem. A háziorvosom Esomeprazol 40 mg-ot írt fel esténként 1 szemet. 2 hétig szedtem amikor gyomortükrözésen nyelőcső gyulladást és túlzott savtermelést állapított meg az orvos....
        Tisztelt Doktor úr! 51 éves mozgássérült férfi vágyó egy baktérium kezelés miatt Tienam infúziót kaptam egyhéten keresztűl napi háromszor. Szerdán jöttem ki a kórházból azóta feszűl, fáj a gyomrom a beleim, a nyelvem vörös és nincs...
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...