Bal alhasifájdalom lehetséges oka vastagbélgyulladás?

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedtem Azibiot antibiotikumot és hasmenést kaptam tőle, ami 2 napig tartott, de azóta a bal oldalon az alhasam folyamatosan fáj és egyik nap pedig 3 napig fájdalomcsillapítót kellett szednem napi 2-3 Algoflex és akkor újra hasmenést kaptam és még jobban megfájdult a bal alhasam a sygmabélnél. Kérdésem az lenne, hogy begyulladt esetleg a vastagbél, és ilyenkor előjön a Clostridium difficile? Mi a teendő ilyenkor! Idáig szedtem 2x1 probiotikumot a Béres 6-ot. Süllyedés: 25. CRP: 4.23. Fvs: 6.4. Köszönöm: K: Ildikó

Dr. Plósz János válasza alhas témában

A labor alapján jelentős gyulladás nem áll fenn. Javaslom, diétázzon néhány napig, enyhe hasajtóval érdemes kiüríteni a vastagbelet és folytatni a probiotikum használatát. Ha ennek ellenére panaszos marad, érdemes széklettenyésztést végeztetni, hasi ultrahangos, esetleg colonoscopos vizsgálatot kérni.

Megválaszolva: 2013. február 17.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Epeúti pangás, epehólyag motilitás
Kedves Doktor Úr! Szeretnék segítséget kérni egy lelet értelmezésébe illetve, hogy maga szerint van-e további teendő ezzel kapcsolatosan Nemrég volt egy HIDA...
Egyiptomi megbetegedés.
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?