Mitől fáj a gyomrom és a hasam?

3 éve vannak hasi panaszaim. Az első alkalommal egy gombás-tejszínes csirkétől egész éjjel úgy fájt a hasam, görcsölt, szúrt, azt hittem mentőt hívok, gombamérgezés miatt. Aztán rá 3 hónapra reggel vesegörcsre ébredtem, megállapították, h van egy pici kövem, aminek egy részét kipiseltem, de a panaszaim, puffadás, nyomásérzés nem múlt el. Egyszer jobb oldalam nyom, máskor a balon, egyszer köldöktájékon pici tűszúrás szerű érzés. Van hogy a derekam is fáj egy ponton. Fél évente járok hasi ultrahangra, miután a panaszaim nem múlnak el, helicobacter jó lett. Mindent rendbe találtak, de nem érzem magam rendben. Kellemetlen puffadtságérzés, egyszer a gyomor, máskor a hasi tájékon nyomás szerű érzés.Salsázok, és izolációs gyakorlatoknál nem tudok rendesen megmozgatni a hasi tájéki részt, mert a gyomrom, felső részénél mintha begörcsölne, befájdulna, gyakorlat közben, ezért abba is szoktam hagyni. A nagyon tejfölös, májas, szénsavas, zsíros dolgokat alapból kerülöm, miután többszöri próbálkozásra is heves gyomor, epe, bélpanaszaim voltak tőlük. Epekövem sincs.Kimutathatóan tejcukorérzékeny sem vagyok, a tejszínes dolgokat viszont nem bírja a gyomrom.Próbálok nem olyan sokat enni, Ezért is vagyok 53 kg, 168cm-hez, korábban 57 voltam...azóta stagnál a súlyom 53-on. Almalevet és hasonló cukrozott löttyöket sem iszom, csak vizet, mert akkor meg hajnalban arra ébredek, h felül a gyomromba égető érzést érzek, feljönni nem jön fel semmi. Általában ha felülök, vagy eszek egy szelet kenyeret, a probléma elmúlik. És direkt már a párnámat is magasabbra teszem, hogyha sok a gyomorsavam, akkor ne jöjjön fel, hanem maradjon a gyomromban. Alkoholt nem iszom (félévente egyszer) és nem dohányzom. Az édességeket szeretem, viszont az étcsokit savasságát, szintén nem bírja a gyomrom. Nagyon zavar már ez a dolog, és szeretnék rá megoldást, de nem feltétlenül gyógyszerrel agyontömködött megoldásra gondolok, hanem természes gyógymódra. Köszönettel

Dr. Plósz János válasza puffadás témában

Panaszai gyomor-bélhurutot követő irritábilis bél szindrómának felelnek meg.Ebben a kórképben a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Kérdés: 2013. január 24., 11:52; Megválaszolva: 2013. január 27., 08:27

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Köldök melletti fájdalom
Tisztelt Plósz János Doktor Úr. Eléggé összetett problémával fordulok Önhöz. A teljes kép érdekében egy kis felvezetés az előzményekből....
Hasnyálmirigy,emésztetlen széklet
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Több éve puffad a hasam a gyomrom környékén evés után. Ha például burgonyát eszem ez fokozódik. Sokszor...
Puffadás
Kedves Doktor úr Voltam colonoscopos vizsgálaton nem múló puffadás teltségérzet, székrekedés, falhasi diszkonfort, 5kg fogyás miatt. Eredmény:...
Puffadás máj gondok
Hónapok óta tartó hasi puffadás normix/ probiotikumot hatására javulgat. De a májam körüli folytonos dizkonfort feszítő érzésem van a...
Reflux csak mellékbetegség lenne?
Tisztelt Cím, Tünetek: -reggeli nagyon rossz szájíz (hányingerem lesz, ha halogatom a fogmosást) , -egész napos puffadás (ébredéskor nem áll...