mennyire nagy gond?

Tisztelt Doktor Úr/-nő! Egy igen kellemetlen kérdéssel fordulok önhöz, amely a mindennapjaimba szinte állandó jelleggel "beépült", de háziorvoshoz nem mennék vele, mert úgysem venne komolyan. Szóval az a problémám, hogy 2-3 hete egy nagyobb mennyiségú vastartalmú ital fogyasztása után (erős menzesz miatt, cimke szerinti elofgyasztott vasmennyiség kb. 100 mg) hasmenésem lett, ami kb. 2 napig tartott. Sajnos a mai napig megmaradt azonban a lágy, éppencsak formált, de kenőcsös állagú széklet. Sem széntablettára, sem diétára nem keményedik be. Emellé társul még az időnként bal oldalt ill. köldök felett (itt-ott) beleszúró kisebb fájdalom, reggeli és esti fokozott bélgáz ill. időnként a kutymorgó, korgó bélhangok, amit érzek is. Jelenleg probiotikumot szedek (2 hete) . Mennyi idő után kezdenek "hatni" a probiotoikumok? Interneten olvasgatva elég komoly dolgokat is kiadott hasonló tünetekre, így nagyon megijedtem. Kb. fél éve volt hasi UH, az negativ. Lehetséges, hogy a vassal tönkretettem a bélflórámat? Vagy vasmérgezésem lett? Esetleg valami komoly baj lehet? Ön szerint mire utalhatnak a fenti tünetek? Nagyon aggódom, lassan már alig merek wc-re menni. Köszönöm a segítségét előre is!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

A vasat tartalmazó készítmények okozhatnak székrekedést és hasmenést is, ha egyik fajta nem válik be, nyugodtan lehet próbálkozni másikkal. Érdemes 2-3 hétre kihagyni a vaskészítmény szedését, akkor magától rendbe jön a széklet, utána lehet újra próbálkozni más gyógyszerformákkal.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 22., 08:45; Megválaszolva: 2013. január 25., 01:24

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Nagy mennyiségű széklet
Vizes hasmenés
Udvozlom! Hasmeneses panaszaim 6 napja kezdodtek, pentek reggel, amelyek pentek ejszakara fokozodtak, es utana 2 napon keresztul eleg erosek voltak - napi 5-6...
Székletproblémák
Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek, röviden összefoglalom az előzményeket: Diagnózis (gyomortükrözéssel): I. Partialis villus atrophia...
Heti 1 napon hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint...
Merre induljak el a leírt emésztési...
Tisztelt Doktor Úr! 2022.08.11-én kivették a vakbelem (laparoszkóp) 13-án hagytam el a kórházat. A patológiai diagnózisom: Heveny féregnyúlvány...