Aranyér kismamánál

Tisztelt doktorúr! 36 hetes kismama vagyok, második gyermekemet várom. Körülbelül egy hetet küszködök fájdalmas külső aranyérrel. Jelenleg Sperti kenőccsel kenem, de most már nem csak fáj, hanem vérzik is. Tegnap alvadt vér is volt, ma reggel pedig a lepedő alattam is véres volt foltokban illetve a fehérneműm is. Mit tehetek? Váltsak más kenőcsre? (Olvastam egy helyen, hogy a vérzéstől nem kell megijedni, mert a gyulladás végét jelenti. Igaz ez? ) A székletem nem kemény, sőt inkább hasmenés szerű, már több, mint egy éve az epekő és hólyag műtétem óta. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Somorjai Attila válasza aranyér terhességben témában

Kedves Kérdező!

Az aranyeresség a terhesség utolsó szakaszában bizony rengeteg hölgynek okoz kisebb-nagyobb problémát. De létezik az Ön által használt (amúgy remek, természetes alapanyagú) készítmény mellett egyéb, receptre kapható (háziorvosával írasson fel) , vérzéscsillapító hatású is. Ennek alkalmazása javasolt lenne a következő pár hétre és a szülés után, amennyiben maguktól nem húzódnak vissza az aranyerek, keressen fel egy proktológus szakembert, aki bizonyára fog tudni végleges megoldást ajánlani (kisebb beavatkozást, esetleg műtétet) .

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 09., 11:02 ;Megválaszolva: 2013. január 12., 07:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Labor eredmény
Kedves Doktor Úr! Csináltattam egy komplex laborvizsgálatot, mert elég sűrűn testi tüneteim vannak és jó lenne kideríteni, hogy miért. Pár...
Vérkép covid
Tisztelt Doktor Úr! 10.02 -re Tegnap reggelre covidos lettem (első covid) . Fáj minden tagom, a hátam és a mellkasom is, így bementem a Bp. László...
“Tudatos” alkoholista
Üdvözlöm Az őszinte véleményére vagyok kiváncsi, az utóbbi 10 évben heti rendszerességgel kb 70-100 gramm alkoholt fogyasztok hetente. (nagyon...
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...