hasnyálmirigyrák?

2004-ben a wirsung vezeték szűkületét megszüntették, de későn, sokáig pangott benne a sok enzim. Krónikus pankreatitist állapítottak meg. Kreont szedek és diétát tartok, de mégis folyamatosan - éjjel különösen! - nagy fájdalmaim vannak, az egész emésztőrendszerben vándorol a fájdalom. Székrekedésem már szinte elviselhetetlen, zsírfényű, bűzös, széklet, szélgörcsök. Lassan, de folyamatosan csökken testsúlyom. Fáradt, gyenge vagyok, erőtlen, depressziós. Éjjel felébreszt a fájdalom, bár altatót és contramalt szedek, csak így viselem el az életet még. Kérdésem: lehet-e, hogy a gyulladás már rosszindulatú daganattá vált? Ízületeim és csontjaim is fájnak, bőröm száraz, csomócskák jönnek elő sok helyen. Szeretném tudni: rákos vagyok-e, hogyan tudjam meg, ha a házi orvosom nem küld kivizsgálásra, életkoromra utal és csak a szükséges gyógyszereket írja fel. Már az öngyilkosság foglalkoztat, mert nem bírom az intenzív fájdalmakat és a fájdalomcsillapító csak pár óráig csökkenti. Az őszinte választ hálásan köszönöm és a tanácsot tisztelettel Sarolta

Dr. Plósz János válasza krónikus hasnyálmirigy gyulladás témában

Panaszai megfelelhetnek krónikus hasnyálmirigy-gyulladásnak, persze vizsgálatok nélkül a rákos elfajulás sem zárható ki (erre hasi ultrahang illetve CT vizsgálat lehet alkalmas) . Az emésztési zavar és a fájdalom miatt a Kreon dózisának emelése javasolt, valamint annak tisztázása, hogy jelenleg van-e szűkület a hasnyálmirigy-vezetéken, mert ha igen, ennek megoldása is segíthet.

Kérdés: 2013. január 08., 21:50 ;Megválaszolva: 2013. január 11., 12:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés
Teszt kérdése
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdést küldtem Önnek, melyre ezt a választ adta: sürgetően nem szükséges a vizsgálat, de a családi terheltség...
Vastagbélszűrés
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég írtam Önnek (gyomortükrözéssel igazolt) enyhe krónikus duodenitis és antrum-gastritis kapcsán. A kérdésem az, hogy...