Vérzik, de hol?

Tisztelt doktor! Édesapámat Szilveszterkor súlyos fulladással és sárgasággal mentő vitte el.Vízhajtózzák, 2* kapott vér transzfúziót.Pár napig jobban volt, majd újra besárgult, fulladása enyhült, de nem szűnt meg. Gyomor tükrözés: negatív, ultrahang: minimális máj nagyobbodás, szív ultrahang: billentyű nyitási probléma, ami valószínűleg okozhat fulladást, de nem vérszegénységet. 3 napos székletben vér. Végbél tükrözésre 21-ére kapott időpontot, addig valószínűleg haza adják, ugyanolyan rossz állapotban, mint ahogy elvitték. Kényszeredetten válaszolnak a kérdéseinkre, nem tudnak semmit még-mondják. A tükrözésen nem akarják kábítani.Kérheti? Vigyem maszekhoz? Merre induljak? Tisztelettel várom válaszát:

Dr. Árki Ildikó válasza végbél tükrözés témában

Tisztelt Kérdező!

Csak a végbéltükrözést általában nem szokták altatásban/kábításban végezni. Gondolom itt nemcsak erről van szó, hanem vastagbél tükrözés is lesz. Ha nincs ellenjavallata a kábításnak, akkor lehet abban is végezni. Magán ellátásban is.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 07., 21:57 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 22:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Labor eredmény
Kedves Doktor Úr! Csináltattam egy komplex laborvizsgálatot, mert elég sűrűn testi tüneteim vannak és jó lenne kideríteni, hogy miért. Pár...
Vérkép covid
Tisztelt Doktor Úr! 10.02 -re Tegnap reggelre covidos lettem (első covid) . Fáj minden tagom, a hátam és a mellkasom is, így bementem a Bp. László...
“Tudatos” alkoholista
Üdvözlöm Az őszinte véleményére vagyok kiváncsi, az utóbbi 10 évben heti rendszerességgel kb 70-100 gramm alkoholt fogyasztok hetente. (nagyon...
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...