Gyomor EUH vizsgálat eredményének értelmezését kérdezem

Leírás: a postbulbaris duodenumba, duzzadt a lumenbe domborodó Vater papaillát látunk, kitöltött orfitiummal. A corpus és a fornix nyh-j-án számos polypoid képlet látható. Az antrum és a fornix határán fészekes elrendeződésben láthatók, itt a polypus határa a submucosába ér. A többi polypos mucoseális érintettségű, elsősorban fundus mirigy polysu képének felel meg. Vélemény: Polypus multipex ventriculi.Papaillitis papaillae Vateri. Szinte állandoan ég a gyomrom.időnként fáj is.Szinte már nem tudom mit egyek.12 éve controloc gyógyszert szedtem, most állítottak át az apo-famitidinre. A most megállapított betegség állítolag a gyogyszer mellékhatása. Műtétet javasoltak.

Dr. Plósz János válasza gyomor polipok témában

Az ultrahangos lelet fundus mirigy hyperplasiára (kóros megnagyobbodásra) utal. A további teendők sokkal inkább a szövettani eredménytől függenek, mert ezek a polypok általában nem hordozzák magukban a rosszindulatúvá válási tendenciát, ha ez így van, a műtétet én szükségtelennek tartanám.

Kérdés: 2012. december 22., 20:50 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 08:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés
Teszt kérdése
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi kérdést küldtem Önnek, melyre ezt a választ adta: sürgetően nem szükséges a vizsgálat, de a családi terheltség...
Vastagbélszűrés
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég írtam Önnek (gyomortükrözéssel igazolt) enyhe krónikus duodenitis és antrum-gastritis kapcsán. A kérdésem az, hogy...