Bélmozgás érzése evés után

Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Az a problémám, hogy evés után nem konkrétan a gyomrom fáj, hanem inkább bélmozgás szerűséget érzek. (legfelül) Nyáron voltam gyomortükrözésen, de akkor azt mondta az orvos, hogy semmi baj, csak az idegeskedés rá ment a gyomromra. Ha én nyáron voltam, akkor azóta történhetett olyan elváltozás pl gyulladás ami most jött elő? Vagy lehet megint csak a sok izgalom lenne az oka? Lehet hogy nyáron még nem volt semmi és most lett valami baj a gyomromban? Azt elvileg akkor észrevették volna akkor nem? Lisztérzékenységem miatt a diétát pontosan betartom már 5 éve, tehát az kizárt, hogy attól lenne.

Dr. Plósz János válasza gyomotájéki panaszok témában

A pár hónapos negatív gyomortükrözés rosszindulatú folyamat lehetőségét kizárja, de egy gyomorhurut vagy fekély pár nap alatt is kialakulhat. Ennek ellenére panaszai alapján én is inkább irritabilis bél szindrómára gondolnék. Ebben a kórképben a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok kúraszerű használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Kérdés: 2012. december 06., 21:08 ;Megválaszolva: 2012. december 09., 09:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
HIV gyorsteszt
Jó Napot Kívánok! A Karolina úton végzett HIV gyorsteszt 27 nap után mennyire megbízható , ami negatív lett?
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...