Mitől lehet acetonos lehelet?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 28 éves nő vagyok.4 éve műtöttek patkóbélszűkülettel.Refluxom is van.Parietet szedek erre. A műtét óta sokkal jobban vagyok. Anyukám szólt, hogy érez rajtam szinte minden nap egyfajta acetonos leheletet.Ez engem nagyon zavar, mert én nem veszem észre és kínos lehet, ha más is érzi, pl. a párom. A fogaim tisztaságára kínosan ügyelek, sűrűn mosok fogat, rágózok.Tehát nem hiszem, hogy ez lehet a gond. A vércukrom mindig tökéletes, nem is vagyok cukorbeteg szerencsére.Kérem adjon tanácsot mitől lehet ez a probléma, mert aggódok, hogy mások taszítónak találnak, miközben én tiszta és ápolt vagyok! Köszönöm!

Dr. Plósz János válasza acetonos lehelet témában

Furcsa illatú szájszagot okozhat szájüregi probléma, orrmelléküreg-betegség, tüdőbetegség, de emésztési zavar is. Így érdemes lenne fogászati, fül-orr-gégészeti szakvizsgálatot kérni, pre- és probiotikumot használni legalább 1 hónapig, valamint kerülni a fűszeres ételeket.

Kérdés: 2012. november 28., 22:10; Megválaszolva: 2012. december 02., 09:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz