Gyomorfájdalom

Tisztelt Web beteg! A problémám a következő.Kb 3 hónapja fogsor készítés miatt /előtte ragasztott volt/ a felső fogsorom még meglévő, de rossz fogait eltávolították.Így a seb gyógyulásáig, jópár hétig felső fogsor nélkül voltam.Nem tudtam rendesen enni, főleg tejterméket és péksüteményt valamint levesféléket ettem. Mire kész lett a protézisem, már fájt a gyomrom, de csak akkor mikor az étel beért a gyomromba.Emiatt már alig mertem enni, mert jött a fájdalom.Lehet hogy emiatt, de már étvágyam sem volt. Elmentem orvoshoz, aki elküldött vér, vizelet vizsgálatra, gyomortükrözésre és hasi ultrahangra. A tükrözés Erosiv gastritist, Congestív gastropathiát állapított meg: A szövettan kórosat nem mutatott ki. Az ultrahangon nem találtak problémát. A felírt gyógyszerektől kb. 5 napja az étkezéskor jelentkező fájdalom megszűnt. A korai teltségérzés sajnos maradt. Most az a problémám, hogy pár napja erős hasi görcseim vannak, mely eltart kb. egy percig és megszűnik, majd később újra előjön.Párom szerint az étkezés hiánya miatt fáj, mert gyakorlatilag nincs semmihez étvágyam és ha erőszakkal eszek az sem több egy ovodás adagjánál.Ezelőtt 3 hónappal ezelőtt 102kg voltam, most alig 90, ami talán nem rossz, de ha így folytatom, nagyon lefogyok, ami megint más problémát okozhat.Kérdésem az volna, érdemes-e még további kivizsgálásokat kérnem, vagy esetleg valami más gyógyszer szükséges, vagy csupán az agyamat kellene áthangolnom.Köszönettel Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomorfájdalom témában

Az eltelt idő még rövid, tehát lehet, hogy nincs más a háttérben, mint a gyomorhurut. Azonban a hasi panaszok jelentkezése, a fogyás és életkora miatt én javasolnám a colonoscopia elvégzését is (akár szűrővizsgálat jelleggel) . Emellett a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, pre- és probiotikum fogyasztása is segíthet a mielőbbi rendbejövetelben.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 10:15; Megválaszolva: 2012. október 01., 16:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomortükrözés után
Kedves Doktor Úr! Korábban írtam Önnek altatásos gyomortükrözés utáni panaszaimról, amik sajnos azóta sem szűnnek, 2 hét elteltével. Ha...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...
Metaplasia intestinale
Tisztelt Doktor Úr! 2 éve kezdődtek a panaszaim puffadással, gyomorfájással,hasi diszkomforttal. Akkor végigjártam a rutin eljárásokat...
További vizsgálatok
Gyomor problémák