epevezeték elzáródás

Tisztelt Webbeteg! 35 éves testvérem 2 hónappal ezelőtt erős hasi fájdalom miatt fordult orvoshoz, epeköveket találtak nála, ezért augusztus végére a hólyag eltávolítására jegyezték elő. A műtétet előre kellett végül hozni erős fájdalmak miatt. A műtét után 3 héttel a fájdalmak újra előjöttek, majd besárgult, ezért azonnal kórházba került. Az epevezeték elzáródott, amit előbb endoszkópos viszgálattal próbáltak megoldani. A vizsgálat után a fájdalmai tovább erősödtek, hidegázása volt. Kiderült, hogy az endoszkópia során megsértették a patkóbelét, így aznap délután megműtötték. Az epefolyadékot csővel vezették ki. A műtét után egy héttel a sárgaság semmit sem javult, a leletei sem jók, nagyon sokszor rosszul van, erős fájdalmai vannak. A fájdalomcsillapító nem használt, infúzióra kötve és azon keresztül beadott fájdalomcsillapító után enyhült csak. Kérdésem, hogy normális a műtét és az eltelt idő után is a sárgaság, erős fájdalom és a gyulladt (az orvos azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gyulladás megszűnte után tudják vizsgálni, hogy az epeút kitisztult-e teljesen) szervezet, nincs esetleg összefüggésben az okozott sérüléssel? Mit tehetünk, mire érdemes rákérdezni a kezelőorvosoknál? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza epevezeték témában

Ha az epeelvezetés meg lenne oldva, akkor a sárgaságnak fokozatosan szűnnie kellene illetve ha epeuti fertőzés állna fenn, annak is javulnia kellene. Mindenképp szükséges volna tisztázni, hogy van-e valami olyan eltérés, amely a kórállapotot fenntartja (hasi ultrahang vagy CT segítségével) .

Kérdés: 2012. szeptember 17., 12:07; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 16:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok