Mi lehet a baj? Renyhe gyomorfekvés és hasi fájdalmak

Tisztlet doktor úr, a következő a kérdésem: kb. 3 hete bármit eszem, rosszul vagyok. Mintha gyomorszáj-szűkület vagy valami hasonló lenne a gyomromban, nem nagyon bír továbbhaladni az élelem. Hamarosan kialakul egy teljes elzáródás, felfúvódás, levegő semerre sem tud távozni, a hasam és a gyomorszáj környéke egyre feszesebb és fájdalmasabb lesz. A gyógyszertárban Pankreoflatot ajánlottak, úgy tűnik, hat is. Tudom, hogy valamikor 10-15 éve már szedtem ezt a gyógyszert, és többször voltam kivizsgálásokon, gyomortükrözésen is. Amit biztosan tudok, hogy az epevezeték megtört, a gyomor működése "renyhe", legalábbis ez a korábbi leletek szakvéleménye. A fájdalmak és a kellemetlen érzés mindenféle rossz gondolatot szül, - bizonyára a valóság ettől kedvezőbb, és nincs semmiféle daganat, de rák a horoszkópom... eléggé meg tudok ijedni a fájdalmaktól, pláne, ha mélyről és erősen jönnek. Az elmúlt hónapban változtattam az étkezési szokásaimon: hosszú évek óta először ettem zsíros ételeket /tepertő, libazsír, paprikával-paradicsommal, hagymával/, és kifejezetten jól esett. Mintha a zsír "beolajozott" volna. Talán túlzásba vittem? Válaszát várva, üdvözlettel: Tarca Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

Ha többször átesett kivizsgáláson, és az azt mutatta, hogy renyhébb a gyomnorürülés (ami lehet a cukorbetegség következménye) , érdemes lenne megpróbálni 3x10 mg domperidon-t, ami segítheti a gyomorürülést.

Kérdés: 2012. szeptember 12., 10:22; Megválaszolva: 2012. szeptember 13., 12:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok