Epeműtét utáni borda alatti fájdalom

Tisztelt doktor úr! Epeműtétem volt másfél hónapja, laparaszkópos eljárással kivették a köves epehólyagot, előtte MRI-m volt ahol azt írták, hogy nincs kő az epevezetékemben. Azóta jobb és bal bordaív alatti fájdalmak, főleg bal bordaív alattiak jelentkeztek.Valamint puffadás.Nyelvemen feherés, sárgás lepedék jelent meg.Ezek nem tudom mitől lehetnek, voltam 1 hete egy gasztroenterológusnál, aki megvizsgálat és azt mondta, hogy a műtét következménye lehet a fájdalom, a beleim a bordákhoz vannak tapadva, legalábbis ezt mondta és ez fáj. Azt mondta, hogy kicsit nagyobb a májam bal oldala a kelleténél, nem mondta mitől lehet. Amikor kérdéztem tőle, hogy maradhatott az epevezetékemben kő, azt válaszolta, hogy szerinte biztosan nem mert nem nem jelentkezett sárgaság és ez a műtét során kiderült volna. Azt mondta, hogy 1 hónap múlva menjek vissza hozzá és ha még mindig baj van, akkor tovább vizsgál.Ön szerint a fájdalmakat mi okozhatja, önnek mi a véleménye erről? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi panasz témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne hasi UH-al tisztázni, hogy van-e kő az epevezetékben, ezen kívül epés reflux is okozhat panaszokat epehólyag eltávolítás után (is) , amire protonpumpagátló és prokinetikus gyógyszer szedése javasolt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. szeptember 03., 20:30; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 08:09
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás