Hasnyálmirígy - sokkolt a lelet

T Dr Úr/Nő. Egy hasi ultrahang után, amelyen a pancreás farki részében találtak egy 2.5 cm valamit, CT-re küldtek. Az eredménye: a hasnyálmirígyben látható 3.2 cm képlet felveti térfoglaló folyamat meglétét, A sigma vaskosabb, a petefészekben 4.4 cm ciszta.mellékvese (jobb)szélesebb. Most kolonoszkópiát, nőgyógyászati vizsgálatot és uh vezérelt biopsziát kérnek.Én nem érzek súlyos tüneteket, talán a gyakoribb hasmenés, de se cukor baj, se fogyás, se semmi komoly.Lehetséges hogy ez rosszindulatú tumor mégis? Vagy egyáltalán van jóindulatú folyamat a hasnyálmirígyben? A vastagbél vaskosabb fala mit jelent? Ez is tumor? Kicsit sokkolt ez a lelet és ráadásul ezektől a vizsgálatoktól is összerándul a gyomrom. A válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasnyálmirigy térfoglalás témában

Kedves Kérdező!

Az előírt vizsgálatok teljesen korrektek, ki fogják deríteni, hogy jó- vagy roszindulatú folyamatról van-e szó. A bélfalmegvastagodást számos kórkép okozhatja: lehet, hogy semmit sem találnak, lehet az oka gyulladás, diverticulum, daganat stb.

Kérdés: 2012. augusztus 13., 20:30; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 13:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett