Mi a teendő aranyér esetén?

Tisztelt Doktor Úr! Kislány koromtól kezdve egy ici-pici aranyér éktelenkedik a fenekemen. Eddig nem is nagyon érdekelt és nem foglalkoztam vele, mert soha nem fájt, nem vérzett és csak nagyon ritkán viszketett, akkor ha a bugyi bevágott. Így nem használtam semmilyen aranyér kenőcsöt, és a műtét szerintem felesleges lenne, mert tényleg nagyon kicsi, kb. borsószem méretű. A párommal már 4 éve vagyunk együtt, és arra gondoltunk szívesen kipróbálnánk az anális szexet, de félek attól ha belém hatol, akkor vérezni fog, vagy fájni. Ezt ő is megértette és megbeszéltük, hogy akkor körbe nézünk, hogy ez esetben mit is lehetne tenni. Melyik a leghatásosabb krém amely elmulasztja az aranyeret? Önnek mi a véleménye az anális szexről, veszélyes? Ha esetleg el is tűnne az aranyér és úgy együtt lennék a párommal, akkor vissza jöhet utána, vagy lehet bármilyen súlyos következménye? Esetleg túl naggyá válik és műteni kell? Kérem írja le mit gondol a kialakult helyzetről, maradjunk inkább a megszokott szexnél? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szinti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bánfalvy Péter válasza aranyér témában

Kedves Szinti!

Ez a fajta aranyér tulajdonképpen csak egy bőrnyúlvány, ami semmiféle krémmel sem tüntethető el, csak egy kisebb műtéttel távolítható el.

Az analis szex véleményem szerint nem tesz jót a végbélnek, növeli a végbélproblémának előfordulási esélyét, a döntés ennek fényében is az Önök kezében van.

Üdv:

dr. Bánfalvi Péter

Kérdés: 2012. augusztus 10., 17:34; Megválaszolva: 2012. szeptember 03., 11:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs
Kis csomó a végbélben