Krónikus hasmenés

Kedves Doktor úr/Doktor nő! Már több, mint két hete naponta 3-4 alkalommal megy a hasam, és a széklet általában eléggé szúrós szagú. Ezen kívül semmilyen tünetem nincsen. Sem hascsikarás, sem hasfájás, hányinger vagy vérzés, fáradékonyság és eddig még testsúly csökkenést sem vettem észre. De mindig ugyan abban az időben kell mennem a wc-re. Reggel ébredés után kb. 20 perccel, majd az elsőt követően 10-15 perccel, illetve délután egyszer. Angliában dolgozom és nem megoldható még legalább egy hónapig, hogy orvoshoz menjek. Én arra gondolok, hogy mostanában elég sok stressz ér, és ez az oka, de emellett félek attól is, hogy valami komolyabb problémám van. Emberek között dolgozom és senki nem lett beteg mellettem ezért úgy gondolom, hogy nem vírusos. Probiotikumot kezdtem el szedni az első hét után, de semmilyen változás nem történt. És emelett rengeteg vitamint szedek, mivel nem eszek zöldségeket. Remélem megnyugtató választ tud adni számomra. Köszönettel és üdvözlettel: Rikikoka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Nem lehet vizsgálatok nélkül megmondani a hasmenés okát, felmerül így is fertőzéses eredet, de felszívódási zavar, allergia, stressz, irritábilis bél szindróma, stb. is lehet. Tekintettel arra, hogy emberek között dolgozik, ne halogassa a kivizsgálást, mert ha fertőzés, másoknak is árthat, még ha eddig nem is tud arról, hogy más fertőzött lenne (bár ez a legtöbb esetben nem szokott kiderülni kollégák között enyhe hasmenés esetében) . Probiotikum, diéta menjen tovább.

Kérdés: 2012. július 28., 22:25; Megválaszolva: 2012. július 29., 15:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorszáj feletti nyomás érzés
Gyomor problémák
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?