szukseges?

Tisztelt Doktorno/Doktor Ur! 50 eves vagyok, szinte 30 eve hasmenessel kuszkodom.Fiatalon jobban viseltem, most mar elegge kikeszit. Mindig arra fogtak, hogy idegalapon van (edesapam is hasonlo tunetekkel kuzdott.kuzd) , van is benne valami, nagyon gyors az eges, barmilyen stressz egyertelmuen elohozza. (van ugy, hogy majonezes dolgot is meg tudok enni es van ugy, hogy a rizs is hajt) A szenpirula segit, vagy a saprosan, ritkan veszek de az immodium is segit. (nem mindig) Nincs veres szeklet, nem faj, nem puffadok, csak...;nem tudok enni, utazni, gyakorlatilag nagyon meg kell neznem hova indulok es, hogy ott van-e illemhelyiseg. Mas miatt csinaltattam egy Pet-Ct-t, ami nem mutatott koros elvaltozast a belekben, a colon descendens oralis harmadaban egy 6mm-es fokalis dusulas lathato, morfologiai elteres nelkul. (velemeny: a colon apro fokalis dusulasa felvet polyp lehetoseget) Kerdesem az lenne, hogy szukseges egy kolonoszkopia, vagy azt is elvegzem es tovabb megy a hasam.koszonom a valaszat, tisztelettel egy beteg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

A colonoscopia indokolt, a polip eltávolítása végett, de a hasmenés oka valószínűleg nem szervi, így a vizsgálat nem fog rajta változtatni. Az ilyen jellegű, irritábilis bélre jellemző panaaszok esetén a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, a rendszeres testmozgás, pre- és probiotikumok kúraszerű használata segíthet.

Kérdés: 2012. július 16., 19:08; Megválaszolva: 2012. július 17., 15:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás