visszatérő hasmenés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 36 éves, két gyermekes anyuka vagyok, jelenleg itthon vagyok a két éves kislányommal. Most már 4 hete hasmenésem van.Látszólag semmi kiváltó ok nem volt, nem változtattam életmódomon, nem szedtem új gyógyszert sem. Magát a hasmenést nem kíséri semmilyen más tünet. Láz, gyengeség, fájdalom, puffadás...stb. Semmi ilyet nem tapasztalok, ettől eltekintve teljesen jól érzem magam.Illetve talán elvétve szélgörcs, és élénkebb bélmozgás(Általában ha itthon vagyok 3x van székletem naponta reggel, ebéd után és este lefekvés előtt.) Mikor már több mint egy hete tartott, a hasmenés elmentem a háziorvosomhoz, Ő azt mondta, hogy valószínűleg fertőzést kaptam, és írt 2x1 ENTEROLT, ÉS 2X1Reasecet. Ezután pár nap alatt rendbe jöttem, és teljesen rendben voltam 2 napig. Utána 3. nap délután ittam egy kávét, és nemsokára újra indult az egész. Általában 3, 4 szer van egy nap, az állaga a vízszerűtől a főzelékesig változik, színe a szokásos, néha sárgásabb, nyákot, vagy vért nem tartalmaz. (Elnézést a részletességért.) Aztán a múlt héten mintha a javulás útjára léptem volna, 3-4 napig reggel, és este teljesen normális volt a dolog, csak nap közben jelentkezett a hasmenés nem sokkal ebéd után. A hétvégén találkoztam egy gyógyszerész ismerősömmel Ő ajánlott egy homeopátiás szert::SANGUINARIA CANADENSIS 15ch. Ettől vagy mástól-e, de mióta szedem megint romlott az állapotom. Sajnos már nem tudom mitévő legyek, Ön szerint mi állhat a tüneteim hátterében?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

Az idült hasmenés hátterében sok minden állhat. A bakteriológiai eredet kizárására javasolt széklettenyésztéses vizsgálat elvégeztetése. Lehet tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) , lisztérzékenység (cöliákia) is a háttérben. Keresse fel a területileg illetékes gasztroenterológiai szakrendelést a vizsgálatok elvégeztetése céljából.

Végül még javaslom a pajzsmirigyműködés vizsgálatát is. A Letrox esetleges túladagolása a pajzsmirigy túlműködését okozhatja, ami a hasmenéses panaszokat esetleg megmagyarázhatja.

Kérdés: 2012. június 13., 13:24; Megválaszolva: 2012. június 14., 19:59
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut