• Kevés széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 20 éves férfi vagyok, és nagyon kevés a székletem, ami van az nagyon kicsi, kb. a hüvejkujjam vastagsága, és lágy, azt is ugy kell kierőszakolni. Voltam már kivizsgáláson, illreáis testsújom miatt, de ultrahangon nem láttak semmi rendellenességet. Akkor készült várképem: Bilirubin összes: 22 umol/l Koleszterin: 3, 1 mmol/l Bilieubin direkt: 7, 2 umol/l Ez a széklet dolog kb. 2 hónapja kezdődött! Lehet valami összefüggés? Vagy menjek el ujjabb kivizsgálásra? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a kevés széklet témában

        Kedves Kérdező! Bőséges folyadékfogyasztással, megfelelő mennyiségú növényi eredetű rost fogyasztásával és testmozgással a nehéz székelés javítható. Amennyiben panasza nem szűnik, a vastagbél- és a végbél tükrözéses vizsgálata javasolt. A hasi ultrahang vizsgálat a belek állapotáról csak korlátozott információt ad.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. április 08., 15:51; Megválaszolva: 2012. április 12., 21:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: