Hirdetés
      • Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A barátom ügyében írok Önnek. Ő 29 éves férfi. Néhány hónapja jelentkezett minden előzetes tünet nélkül az egyik reggelen, hogy székletürítés után véres volt a wc papír. A székletet sajnos nem tudta megvizsgálni a wc csésze kialakítása miatt, de a wc papíron frissnek tűnő (nem alvadt) tenyérnyi vért talált. Aranyér panaszai nincsenek, külső sérülés a végbél környékén nem volt. Ezután egy napon belül elmúlt a tünet, majd kb. 2 hónapra rá ismét előjött az egyik reggelen, néhány másodpernyi belenyilalló enyhe hasfájással ami pár percre rá elmúlt. Egyéb hasfájási panasza nem volt előtte és ezután sem eddig. Táplálkozása vegyes, de az étrendben gyors ételek (hamburger, sült burgonya stb.) is megjelennek hetente 1-2 alkalommal. Testsúlya normálisnak mondható (183cm, 83kg), egyéb betegsége nincs. Válaszát előre is nagyon köszönöm, nagyon megilyedtünk, és nem tudjuk mit tegyünk. Üdvözlettel, Sky

        Dr. Boros Miklós válasza a véres vizelet témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésben a végbél repedés és a belső aranyér jön számításba. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon probiotikus kúrát és helyileg aranyér elleni krémet. Egyen több növényi rostot, kerülje a fűszeres ételeket. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra. Amennyiben a fenti kezelés mellett is vannak tünetek fizikális vizsgálat indokolt a háziorvosnál.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 21., 17:09; Megválaszolva: 2012. március 23., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: