• Véres vizelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! 1-2 hónapja volt vizelési nehézségem amikor 3 napig csak pár cseppet tudtam üriteni. Vizelet vizsgálatkor csak vért találtak.Kaptam antibiotikumot ami nem segitett. Időközben alhasi fájdalom és keresztcsont táji fájdalmaim vannak illetve sűrű vizelési ingerem. Vér és vizelet vizsgálatkor ismételten vért találtak illetve kálcium oxalat kő ürülést,baktérium vagy genny nem található.A vérben gyulladásos értékek magasabbak.Urologián voltam ahol hasi uh teljesen negatív lett illetve tapogatos vizsgálat során nem merült fel benne a kövesség ezért nőgyogyászhoz küldött. Rendellenes folyásom nincs. A menstruációm ebben a hónapban 2napig tartott az is csak barnás és kevés. Illetve szokott menstruációs fájdalmam lenni ami során fokozott székletürités is fellép de ez nem minden hónapban. Van hogy 3hónapig megse érzem és van 1 hónap mikor fájdalmasabb. Nem volt soha semmi betegségem. Kérdésem lenne hogy milyen nőgyogyászati megbetegedés okozhatja ezt? Természetesen megyek szakrendelésre csak megilyedtem az endometriózistól. Válaszát köszönöm

        Dr. Szalóczy Péter válasza a véres vizelet témában

        Kedves Kérdező! Bonyolult panaszaiból több mindent kell mondanom: véres, ismételt vizelet lelet nem nőgyógyászati eredet, mindenképpen urológiai. Nem írja, hogy a nőgyógyászati vizsgálat megtörtént-e, mi volt az eredmény, volt e hüvelyi vagy kismedencei ultrahang, mert a fájdalom lehet nőgyógyászati ok. Endometriózis nem valószínű, nincs köze a véres vizelethez.A ciklus rendellenességek miatt tisztázni kéne a hormonális hátteret is. Nem szabad pontos diagnózis nélkül hagyni több hónapos tüneteit! Legyen türelmes, de határozott!


        Kérdés: 2020. június 25., 18:47; Megválaszolva: 2020. június 27., 14:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: