• Buborékolás, gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/nő! Ínhüvelygyulladásom van, amire kb 3 hete xefot írtak föl. Mivel szúrt és fájt tőle a gyomrom egy hét után lactiv kapszulát kezdtem hozzá szedni, orvosi javaslatra. A fájdalom megmarad, úgyhogy kb 10 nap után voltaren dolo tablettát szedtem napi 2 szemet, 5 napig. A kezem nem javult úgyhogy zinnatot és flector granulátumot kaptam 5 napra. ezekhez nem szedtem a lactiv kapszulát. Jelenleg gipszbe van a kezem 4 napja nem kell gyógyszert sem szednem, de a gyomrom még mindig fájdogál. Egyik pillanatról a másikra elkezd morogni meg buborékol, rettenetes éhségérzetem támad. Ha eszek egy szelet kenyeret akkor kb 1,5 óráig jó, aztán megint egy pillanat alatt elkezd morogni. Tegnap elkezdtem megint szedni a lactivot, hátha az segít. És még maltofert is kell szednem 3 hónapig, és pluszba még laktózérzékeny is vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint a lactiv tartós szedése rendbe hozná e a gyomromat, vagy valami mást ajánl erre. Egyébként fizikai munkát végzek, elég sokat eszek, de amióta táppénzen itthon vagyok és nem csinálok semmit, azóta nem kívánom az ételt, de azért eszek rendesen. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szigeti Nóra válasza a gyomorfájdalom, probiotikum témában

        Kedves Kérdező! Sajnos ebben az esetben nem a Lactív (probiotikum) a megfelelő "ellenszer", hiszen a felsorolt gyógyszerek nem antibiotikumok, hanem ún. nem-szteroid gyulladáscsökkentők, amik komoly gyomor-bélrendszeri mellékhatásokat okozhatnak. Mivel Ön ezekből többfaját is szedett, javasolom, hogy szedésüket hagyja abba, viszont kezdjen el ún. protonpumpagátló gyógyszert (háziorvosa receptre fel tudja írni) a lehetséges gyomornyálkahártyán jelentkező szövődmények kezelésére. Ha panaszai ne szűnnek, sajnos gyomortükrözés is szükségessé válhat.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 29., 18:58; Megválaszolva: 2011. november 30., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés