• Gyakori gyomorprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. egy éve kezdődött a gyomorproblémám, ami egyre gyakoribb és egyre kellemetlenebb. Először csak nagyon ritkán fájt a gyomrom, görcsölésszerűen, később ez gyakoribb lett. Ilyenkor segített, ha lefeküdtem vagy ittam valami folyadékot. Mostanában viszont e tünet mellé társult egy kellemetlen "visszabüfögés". Ha eszek valamit és rögtön utána, vagy nem sokkal utána lehajolok rendszeresen visszajön a tokomba vagy a számba a megemésztett étel. Ezt már el is tudtam kerülni (nem hajolgattam már rutinból), de egyik reggel még reggeli előtt, mikor lehajoltam valamiért a torkomba és a számba ment a gyomorsavam. Természetesen kiköptem, de így is égett az egész szám és nyelvem. Tudom, hogy el kell mennem orvoshoz, de rettegek a gyomortükrözéstől. Ön szerint van más mód kideríteni mi a bajom? És a gyomortükrözést (ha mindenképpen szükség van rá) elvégzik altatásban? Nagyon magas a félelmem ettől a beavatkozástól.

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        A gyomortükrözés egyes helyeken elérhető altatásban is. Panaszai alapján jelentős reflux-betegsége van. Érdemes teljes körű kivizsgálást végeztetni, mert súlyos reflux illetve a fiatal életkor miatt akár mütéti megoldás is szóba jön.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 05., 12:29; Megválaszolva: 2011. november 06., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés