• Harapás után sárgás foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm,

        nem tudok orvoshoz menni csak pár napon múlva ezért kérdezem önöktől.

        A múlthéten egy szórakozóhelyen egy hölgy többször is a számba és a testembe harapott.

        A szám vérzett is akkor,mostanra majdnem be is gyógyult.Azt már csak otthon vettem észre hogy a vállamban is van egy harapásnyom és körülötte megjelent egy sérgás folt.Ez megjelent egy másik helyen is ahol alig észrevehető a harapásnyom.

        Mielőbb várom a válaszukat,előre is köszönöm.

         

        Kálmán

        WEBBeteg szakértő válasza a harapás témában

          Kedves Kálmán!

         Ne halogassa a baleseti sebészet felkeresését, mert ezek a sárgás foltok nagy valószínűséggel gennyet rejtenek. Az ember mindenevő, így harapáskor a nyálból a sebbe kerülő baktériumok tömege szinte minden esetben gyulladást okoz kezeletlen esetben, jóval nagyobb eséllyel, mint bármely állat, pl. a kutya harapása.A sebet ki kell metszeni, kitisztítani, párakötést kell egy napra felhelyezni, majd gyógyulásig rendszeresen kontrollra járni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-01 15:03:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés