Bélférgesség?

Tisztelt Dr. Horváth Balázs! A kérdésem az lene, hogy az alábbi tünetek utalhatnak-e bélférgességre? Május elején kezdődött a problémám, napról napra rosszabb lett a közérzetem, fehér apró rizsszemszerű valami jelent meg a székletemben, esténként nagyon erősen köhögtem, nagyon fáradékony voltam, először fájt a fejem, aztán tompának, "kótyagosnak" éreztem, és az evés mellett is elkezdtem fogyni.Egyik reggel émelygésre, hányigerre ébredtem, ekkor volt először hasmenésem, majd lefeküdtem, és az "ideg" belerángatott a lábamba. 2 nap múlva reggel megint émelygés, hasmenés, rossz közérzet, majd ezen a napon este egyik pillanatról a másikra idegrendszeri rángásos, görcsös rohamom lett, ami csak nyugtató hatására csitult. Minden leletem negatív (vérvétel, vizelet, széklet, hasi ultrahang, EKG, tüdőszűrő stb.) de én csak nem vagyok jól. 2 hónapja nincs diagnózis, egy ideje felmerült a bélférgesség gyanúja, de a székletvizsgálat negatív lett, igaz amikor vittem, nem volt benne ez az apró valami, majd a háziorvos 2 doboz Normixot adott, azután volt egy újabb székletvizsgálat, de akkor sem volt benne a fehér "valami", sőt azóta szemmel nem is látható. A köhögésem nagyon felerősödött, és nagyon fájt a hátam, alig kaptam levegőt, ezért elküldtek tüdőszűrőre, de az is negatív lett. A kérdésem az, hogy okozhat-e ilyen tüneteket a féreg, lehet-e egyszerre többféle is az emberben, vagy sem, mert az orsóféreg, és a galadféreg is szóba jött, mint lehetőség? Milyen gyógyszerrel lehet kezelni? Várom mielőbbi válaszát, Üdvözlettel, Félegyházi Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bélféreg témában

Kedves Kérdező!

Az erős köhögés, a széklet-eltérések, a hasi panaszok utalhatnak bélférgességre. Ennek kimutatása nem egyszerű, az ajánlások 3 egymás után beküldött széklet-parazita vizsgálatot javasolnak. Jelentős tüneteket okozó parazita fertőzés általában a vérképben fokozott  eosinophil-sejtszám megjelenésével jár. A férgesség kezelésére a  Vermox-Decaris-Klion hármas kombinációt adjuk, ez szinte a teljes parazita spektrumot lefedi.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 10., 09:15; Megválaszolva: 2009. július 10., 09:15
Kérdések és válaszok: Élősködők
Jó a fokhagyma a bélférgességre?
Jó napot Tisztelt Doktor úr! Kérem segítsen. Körübelül négy napja a székletemben kicsi fehér kis férgeket láttam. Aztán 2 napig nem volt. Ettem...
Bélféreg
unokám-aki három és féléves-bélféreg fertőzéssel kínlódik.Többszöri gyógyszeres kezelés (VERMOX, BETALIS) csak ideiglenes eredmény hozott. A...
Bélféreg, széntabletta
Tisztelt doktor Úr / Doktornő! Az én problémám a következő: pár napja elrontottam a gyomrom és hasmenésem volt 4 napig. Ezalatt széntablettát...
Bélféreg?
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! 33 éves anyuka vagyok, 5 hónapos a kisfiam. A terhességem zavartalanul zajlott, máig is szoptatok. Kb. 1 hónapja a...
Bélférgességem elkaphatja a...
Jó napot kívánok.Tegnap jún.20-án reggel a székletembe volt egy fehér színü giliszta kb: 10cm hosszú kaptam decaris gyógyszert tegnap este be is...