• Lehet daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy éve krónikus veseelégtelenséget állapítottak meg nálam. 7 éves koromban volt Wilms tumorom. Múlt év oktoberében voltam ultrahangon és az tiszta volt. Most a doktornőm kért valami speciális vérvizsgálatot mert az RBC-VVT eredményem folyamatosan magas: 6.3 körüli. a hemoglobin pedig 173 körüli. azt mondta kicsi az esély de lehet valami daganat miatt (recidiva). ami vérévtel eredményem van 2008ig azon mindig ilyen az eredményem, még az onkológus orvosom aláírásával is van ilyen eredményem. Lehetséges, hogy ezt valóban daganat okozza? Mekkora rá az esély, ha lehet ilyet kérdezni? Van okom aggódni?

        Dr. Molnár Anna válasza a wilms témában

        Kedves Kérdező! Emelkedett hemoglobin szintjét (a többi laborparaméterekkel együtt!!!) hematológus szakorvossal véleményeztetni kell! Elképzelhető, hogy ennek hátterében a megmaradt veséje által fokozott mértékben termelt vörösvérsejt képzést serkenő anyag (EPO) képzése áll. Wilms' tumor recidívára nem utal!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 08., 18:44; Megválaszolva: 2011. március 10., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés