Káros lehet a vesére?

Tisztelt doktor úr/ / nő! Én egy gyárban dolgozom ahol elég nehéz fizikai munkát végzek és még meleg is van. Ennek következtében abban a 8 órában mindig megiszok kb. 2, 5 liter folyadékot (viz, szóda, szörp, Bolero üditőpor) plusz még otthon is iszom, szóval napi szinten a 4 liter folyadék mindig megvan. Azt szeretném kérdezni hogy ez nem e káros valamilyen szinten a vesére vagy bármire, mert általában elég hamar mennem is kell wc-re a folyadéktól, hamarabb mint mások kb. ugyanattól a mennyiségtől.Szóval hosszú távon származhat e probléma abból a napi 4 liter folyadékból, vese túlterhelés (nem tudom létezik e ilyen) vagy bármi. Előre is köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza folyadékfogyasztás témában

Kedves Kérdező!

Egészséges vese a plusz bevitt folyadékot kiválasztja, ezzel bajt nem csinál. Ha a vesefunkció beszűkülne, akkor kellene vigyázni, de az üzemorvos gondolom rendszeresen ellenőrzi önt. Egyébként a sok ivás és sok pisilés miatt a biztonság kedvéért néznék egy vércukrot!

Kérdés: 2010. szeptember 24., 08:46; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 11:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Igyunk éjszaka vagy ne?
Üdvözletem. A webbeteg.hu-n olvastam, hogy "A folyadék utánpótlása legyen folyamatos, különösen a nyári nagy meleg idején, és akkor is szükséges...
Kevés folyadékbevitel...
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Érdekelne, h. Ön szerint milyen hatása lehet az emberi szervezetre a nagyon kevés, minimális folyadékfogyasztásnak...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése