Vibrációs ártalom

Tisztelettel Az lenne a kérdésem, hogy a vibrációs ártalom milyen egészség kárositó hatása ismert. Nevezetesen olyan földmunkagéppel dolgozom, amely nagy vibrációt képez, tehát egésznapos rázásnak vagyok kitéve.Hallottam olyant is hogy potencia zavart is okozhat az ilyen. igaz -e ez? Meg hogy beszűkülnek az érfalak? Ha valóban ilyen káros ezt gyógyszerrel lehet -e majd kezelni? Mert a munkámat azért nem akarom otthagyni...... kérem részletes válaszát ezzel kapcsolatban megnyugtatás céljából.. köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Csuth Ágnes válasza a vibráció témában

Kedves Uram! Erre pontos választ az ön cégének üzemorvosa tudna adni. A kéz-kar vibráció okozta egészségkárosodások a felső végtagokon (a kezeken, az alkaron, a csukló-és könyökízületekben) jelentkeznek és három szervrendszert (ér-, ideg-, csont-és ízületi rendszert) érintenek. A magasabb rezgésszámú vibráció az erek görcsét vonhatja maga után. Ilyenkor az ujjak elfehérednek, érzéketlenné válnak, és csak percekig tartó masszírozás, melegítés után nyerik vissza rendes színűket és érzékenységüket. Ez az érgörcs főleg hideg időben vagy hideg munkadarabok tartása esetén jelentkezik, és rendszerint mindkét kézen szimmetrikusan, az ujjakon (Raynaud-jelenség). Nyáron, meleg időben ezek a panaszok teljesen elmúlhatnak, hogy aztán ősszel, a hidegre forduló időben ismét fellépjenek. Egésztest vibráció esetén az idegrendszer is károsodhat a vibráció hatására, fáradékonyság, alvászavar, fejfájás, szédülés, ingerlékenység mutatkozhat. Előfordulhat az idegrendszeri tünetek jelentkezése olyan munkahelyeken, ahol az egész test rész vesz a vibrációban. Ilyen típusú ártalommal számolhatunk traktorvezetők, esetében. Ezeken a munkahelyeken az idegrendszer izgalma következtében bizonyos betegségcsoportok léphetnek fel: magas vérnyomás, fekélybetegség, szívkoszorúér-elváltozások stb.

Kérdés: 2010. július 31., 13:28; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 12:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
viszkető ujj
Kedves Doktornő! Karácsony előtt pár nappal vettem észre, hogy a jobb kezem középső ujja, ott is a második ujjperc csontja érzékeny lett, picit...
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...