• Koponya felvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Nő! A leletemre azt írták ,hogy a homlokcsonton enyhe hyperostosis frontalisra utaló halvány meszesedés látható!Kérdésem ez mit jelent ,mi a teendőm vele,illetve mit jelent az ,hogy csontanyagcsere? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Bea

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a hyperostosis témában

        Kedves Bea! A hyperostosis frontalis a homloknál lévő koponyacsont bizonyos részének megvastagodását jelenti, mely egy fejlődési variáció, jelentősége semmilyen betegség kialakulásában nincs. A csontanyagcsere a csontok kalcium, foszfát és magnézium felvételének és leadásának bonyolult hormonális szabályozását jelenti.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 16., 00:52; Megválaszolva: 2010. július 17., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés