Fejzúgás, szédülés: mi a baj?

Tisztelt doktor úr/nő!

Azzal a problémámal fordulok önhöz, hogy sajnos a terhességeim alatt nagyon meghíztam, és állandóan diétázok. Az első gyermekem után drasztikus diétával vissza nyertem verseny súlyomat. Alig ettem, ha ettem is csak joghurtot, gyümölcsöt.ezeken éltem. A második babám után most keztem újra diétázni Megint a jól bevált keveset enni módszert választottam.De most szedtem mellette multivitamint, és sok gyümölcsöt zöldséget is beiktattam az étrendembe, de a kalóriákkal nagyon vigyáztam. A multhéten egy este nagyon rosszul lettem.elkezdett zúgni a fejem, szédültem, a szivem nagyon vert és az egész testem feszült, és remegett.a nyelvem hátsó része zsibbadt.Kihívtuk az ügyeletes orvost. Azt gondoltam hogy a vércukrom esett le a kevés evéstől, és gyorsan ittam cukros vizet.amitöl nem lett jobb, csak még hányingerem is lett.Kiért az orvos rögtön EKG-t csinált ami jó volt. A szivem nagyon erősen vert, de egyenletesen. A vérnyomásom 140/90 volt.ez nem szokott ilyen magas lenni. Megvizsgált semmi rendellenességet nem talált.mondtam neki a diétámat, hogy nem lehet e a vércukrom leesése, de azt mondta nem feltétlen ilyen tünetekkel jár, és hogy a nyelvzsibbadás inkább idegesség miatt lehet.De én nem vagyok ideges! Ezért nyugtatót adott.xanaxot.Ettöl elaludtam, de reggel szédülve és fejzúgással kéltem ami azóta folyamatosan megvan.zúg a fejem és szédülök már több mint egy hete.Voltam röngenen, koponyaröngenen is és semmi elváltozás nincsen. A vérképem bárki megirigyelhetné annyira tökéletes.Lehet hogy butaságot kérdezek de nem lehet esetleg valami gyomor probléma miatt ez a fejzúgás szédülés? mert sokszor rosszabodik a helyzet ha jól lakok mégjobban szédülök fáj a fejem, hányingerem van, de aztán ez magátol el is múlík.vagy a szememre gondolok még mert nagyon rosszul látok és ha olvasok vagy írok is nagyon szédülök.megyek a napokban a szemészetre is, csak a problémám az hogy egyedül vagyok a gyerekekkel mert a férjem külföldön dolgozik nagyon nehéz megoldanom, hogy eljussak orvoshoz, olyankor a 9 éves nagylányom kiveszem iskolábol, hogy legyen addig másféléves kisfiammal míg bemegyek és megvizsgálnak. A háziorvosunk szerint ez áll a dolgok mögött.Ezért lehetek ideges mert egyedül rámszakad minden.De én megoldok mindent, ezért magamra kevés idő jut.Kérem szépen, ha tüneteim alapján tudna segítséget nyújtani, ha találkozott már ilyen tünet együttessel, kérem segítsen, mert eddig nem voltam ideges, de ettöl a fejzúgástol az vagyok.

Segítségét Előre is Köszönöm.

Tisztelettel:K. Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

Kedves Krisztina!

Egy belgyógyászati, illetve egy neurológiai kivizsgálás javasolt lenne, illetve a már elkezdett kivizsgálás folytatása lenne szükséges. Panaszai annyira általánosak, hogy egy specifikus szindrómának nem felelnek meg, több vizsgálat elvégzésével jutahatunk csak eredményre valószínűleg. Azt is elképzelehtőnek tartom, hogy szervi ok nem fog igazolódni, és a nagy teher miatt feszültség okozza a panaszait, melyet talán ön nem él meg teherként, de azért a szervezetét kimeríti, főleg ha hozzávesszük azt is, hogy fizikailag még a fogyókúra is gyengíti a szervezetét. A drasztikus fogyókúra helyett inkább folyamatos és kevésbé megterhelő életmódváltást javaslok.

 

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2010. február 24., 10:25; Megválaszolva: 2010. február 24., 10:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés