• Ferde nyakkal és deformált arccal született baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Sógornőm 2010. február 17-én szülte meg kisfiát, pont a kiírt időre. Ferde nyakkal, csúcsfejjel és eltorzult arccal született. A kérdésem az lenne, hogy az eldeformálódott arc megmarad vagy kezeléssel gyógyítható? Köszönettel: Egy aggódó lány

        WEBBeteg szakértő válasza a deformitás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szülőcsatornán áthaladás okozhat fej és arc deformiást. Ennek a fokának megítélése miatt kérjék a gyermekgyógyász segítségét. Amennyiben az átalgosnál nagyobb fokú genetikai vizsgálat szükséges, ennek az eredménynek az ismeretében lehet nyilatkozni a várható kimenetelről.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-23 22:04:09; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: