Kideríthető-e, hogy voltam-e covid fertőzött, ha oltásokat is kaptam? Milyen típusú teszttel?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Március végén jelentkezett nálam egy nem múló szomjúság érzet, ami állandó, többnyire sós, néha keserű ízérzettel jár. Felerősödve érzem a sós, keserű, savanyú ízeket. Ennek szeretném kideríteni az okát. A szaglásom rendben van. Szintén márciusban hagytam abba a 10 évig szedett Cypralex 10 mg nevű antidepresszáns szedését. Kezelőorvosom szerint ez nem lehet oka az ízérzékelés változásnak, de azt tanácsolta, derítsem ki, voltam-e covid fertőzött. Van egy csontvelőbetegségem (mielofibrózis) , Jakavi gyógyszert szedek rá. 3 oltást kaptam (utolsó: 2021. október 21.) . Nem voltam beteg idén, tüneteim nem voltak egyáltalán. Elképzelhető, hogy tünetmentesen estem át a covidon, és post covid tünet az ízérzékelés változás? Azt szeretném kérdezni, hogy kideríthető-e, oltások mellett, hogy voltam-e covid fertőzött? Ha igen, milyen típusú tesztet kellene elvégeztetnem? Köszönettel, Tünde

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza covid fertőzöttség vizsgálata témában

Kedves Kérdező !

IgM illetve IgG antitest vizsgálattal megállapítható, hogy kialakult-e védettsége. Mivel azonban Ön többször is oltott, így az nem állapítható meg, hogy a védettséget az oltásokkal vagy az átvészelt fertőzéssel szerezte-e meg.

Kérdés: 2022. augusztus 24., 18:17 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 25., 19:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas amiláz
Gyógyszer tárolása
Mellkasi fájdalom
Szédülés, hányinger...
Leszázalékolás
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Leszázalékolással kapcsolatban, azon belül is a jogosítvány esetleges elvételéről szeretnék kérdezni. 2020-ban...