Borda menti fájdalom mindkét oldalon?

Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de másfél hétig elég gyenge voltam. Már a fertőzés előtt is elő-elő jött mellkasi fájdalom, utána is, ezért fél hónappal a gyógyulás után mentem szívvizsgálatra. Negatív lett, de én kértem a 24 órás EKG-t. Aznap amikor rajtam volt a műszer, elkezdtem érezni hirtelen nyilalló majd múló erős fájdalmat közvetlenül a gerincem mellett a jobb oldalon, függőleges irányban kb. pont középen. Másnap az orvos kielemezte, teljesen negatív lett. Említettem neki a fájdalmat, de nem foglalkozott vele különösebben. Ez a hirtelen nyilallás tartott 4 napig, minden nap egyre jobb lett. Viszont ahogy itt elmúlt a fájdalom, már következő napon pont elkezdett enyhe fájdalom előjönni MINDKÉT oldalon oldalt-kicsit hátul, alulról a harmadik-negyedik bordaív magasságában. Ez nem nyilall, hanem szinte egész nap érzem gyengén. Mozgásra, testhelyzetre, köhögésre, nyomásra NEM fokozódik. Ebből gondolom, hogy sajnos belső szerv okozhatja. És ez így tart konstans 3 hónapja. Arról viszont fogalmam sincs, hogy az ez előtti erős, gerinc melletti fájdalommal összefüggésben lehet-e. Nem vagyok róla meggyőződve. Nincs övsömör bőrtünetem sem, bár elvileg az jellemzően egyik oldalon okoz csak fájdalmat. Elmentem gerinc MR-re, negatív lett. Gyengébb emésztési problémáim is vannak sajnos ezzel párhuzamosan, ezért elmentem általános laborra, hasi UH-ra, vastagbéltükrözésre és gyomortükrözésre is. Minden negatív, kivéve az eddig is ismert refluxomat, illetve enyhén be van gyulladva a gyomrom és a nyelőcsövem, illetve új információ, hogy rekeszizomsérvet állapítottak meg! Az eredeti mellkasi fájdalom (az inkább bal oldalt jelentkezett) , ami miatt kardiológushoz mentem, az közben szép lassan eltűnt. De ez 3 hónapja tart. 5 éve refluxos vagyok, volt már többször gyomor és nyelőcső gyulladásom is, akkor SOHA nem éreztem a bordák környékén fájdalmat. Nincs hányingerem, jó az étvágyam, nem vettem észre fogyást. 1x volt egy hétig tartó hasmenésem 1 hónapja, az akkor vett minta alapján a vér nem volt a székletemben, de a széklet calprotectin magas volt. De ez után volt a vastagbéltükrözésem, ami negatív lett. Gondoltam arra is, hogy „egyszerű” postcovid tünet, de 4 hónapja voltam covid-os, és senki másnak nincs semmi ilyenje a családból, aki velem egyszerre volt fertőzött. Gondoltam puffadásra is, de szerintem az inkább elől fájna, nem oldalt (kicsit a hát irányába) . Csináltattam kiegészítő laborvizsgálatot is, hepatitisek negatívak, ANA (ELISA) autoantitest rendben, ENA screen autoantitest negatív, CA 19-9 normál, CA és Mg normál, Parathormon normál, és gyomortükrözéskor a helicobacter pylori is negatív lett. STD-t is csináltattam minden negatív, a HPV is, viszont megjegyzésbe oda van írva, hogy: „Manifeszt daganatokban a HPV genetikai állományának jelentős változása miatt ál-negatív eredmény lehetősége fennáll.” A kérdéseim: - Ön szerint okozhatja ezt a fájdalmat rekeszizomsérv, vagy egyéb megbetegedése a rekeszizomnak? Ahogy nézem a rekeszizom mindkét oldalon kb. pont ott található ahol fáj. - Vagy ha nem, akkor mégis mi okozhatja? - Milyen további vizsgálat javasolt? Esetleg hasi (belső szervi) MR? Vagy valami speciális labor? - Ez az STD/HPV vizsgálat utáni megjegyzés mit jelent? Rám vonatkozik, vagy ez általános dolog, hogy fennáll az ál-negatív eredmény lehetősége? Nagyon félek mi okozhatja. Például, hogy olyan elváltozás okozza (pl. hasnyálmirigy) ami a vizsgálatkor még nem volt látható az ultrahangon (olyankor kb 3 hete tartott a fájdalom) . Ez az egész 3 hónapja nem múlik, már nagyon zavar, kétségbe vagyok esve. Kérem segítsen, nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza változatos panaszok témában

Kedves Kérdező!

A háti fájdalmát nem tartom valószínűnek, hogy a rekeszizomsérv okozná, inkább mozgásszervi eredetű lehet. A megjegyzés azt jelenti, hogy manifeszt HPV okozta daganat esetén lehet ál- negatív az eredmény. Mivel a laborvizsgálatnál nincsen erre vonatkozó információ, így a negatív leletre ráírják. A háti fájdalmát szimmetrikusnak írta le, a hasnyálmirigy rosszindulatú elváltozásai a legtöbb esetben nem járnak fájdalommal. A leírt vizsgálatok egy részét (ANA, ENA, parathormon, HPV ) nem is értem, miért történtek, ki javasolta. Mivel nincs hasi panasza, így a további ilyen irányú vizsgálatokat nem tartom indokoltnak.

Kérdés: 2022. augusztus 03., 08:06 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 14., 20:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV
Kideríthető-e, hogy voltam-e covid...