Kreatin kináz

Kedves Dr. Nő! A kérdésem a következő. Még augusztusban, laboreredményemen, a 'kreatin kináz érték 335 U/l' , míg a 'CKMB 42.0 U/L' volt. A neurológus akkor, a koleszterincsökkentő (rosuvastatin 10 mg) elhagyását javasolta, miszerint attól lehet az emelkedés. A gyógyszer szedését abbahagytam, és most újabb labor következett. Most a kreatin kináz még emelkedettebb 348 U/l, míg a CKMB 23 U/L. A koleszterinem pedig, visszaszökött a 8.1-es értékre Ezek szerint, az emelkedést nem a gyógyszer okozta. Fizikai terhelés nem volt. Mire lehet gondolni, illetve indokolt e egyéb vizsgálat ennek kiderítésére? Köszönettel Pap Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza magas CK témában

Kedves Kérdező!

A CK emelkedését a koleszterincsökkentő gyógyszereken, illetve az izomterhelésen túl okozhatja még a pajzsmirigy alulműködése, veseelégtelenség illetve más gyógyszerek is, így aszpirin, vízhajtó és steroidok .

Kérdés: 2022. január 05., 17:53; Megválaszolva: 2022. január 11., 20:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szérum kreatin kináz túl magas
A kérdésem az lenne, Tisztelt Doktor/Nő, hogy a szérum kreatin kináz értékem 4398 lett (a max.170 helyett)! ez ugyebár rengeteg, de az lenne a...
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...