Szédülés és tehetetlenség

Tisztelt Webbeteg! 2 hete hétfőn erős fülcsengésre ébredtem, és émelygett a gyomrom. visszaaludtam, de pár órával később is eléggé kellemetlen nyomó érzés volt a gyomorszájnál. Úgy döntöttem jobb lesz ha kijön belőlem, és hánytam. Jobb is lett, de bármikor ittam mindig feszített és a végén kijött belőlem. 3-4 hányás és 2 kisebb hasmenés után teljesen legyengülve ágynak estem. Az egyik erőlködéskor úgy lezsibbadt hirtelen mind a 4 végtagom, hogy 10 percig csak erős bizsergősen éreztem, és a kezem mozgása is nagyon darabos volt. Ez pihenéssel elmúlt. Több ilyen tünetem nem is volt, a hányás/hasmenés is abba maradt, de délután lázas lettem ami egész éjszaka tartott. Másnap még hőemelkedésem volt illetve szédültem, továbbá a jobb combom érzéketlen/zsibbadós lett, ott valami idegi dolog összeakadt vagy nemtudom, de néha villámszerűen belenyilal a zsibbadás néha nagyon érzékeny és olyan érzés mintha égne vagy épp fagyna, de folyamatosan érzéketlen és bizsergő. Harmadnap nem volt már hőemelkedésem sem, viszont ez a comb probléma illetve a szédülés nem enyhült. A WC-re is a falat fogva tudtam csak kimenni. Voltam a sürgősségin is, mivel annyira szédültem, hogy nem tudtam jobb megoldást. Csatoltam. Azóta eltelt 1 hét, a comb zsibbadás illetve a szédülés még mindig adott, egyszerűen nem tudok dolgozni, nem tudok 10 percnél tovább kikelni az ágyból. Fekve jobb az állapot. Talpon van amikor jobb, van amikor rosszabb, de erőtlenség, szédülésbe torkolló kifulladás az eredmény ha felkelek. A látásom, környezeti érzékelésem sem olyan éles és közvetlen, hanem mint mikor valaki beteg, vagy nem aludt 2 napja, és betompult. A szédüléssel rendszerint gyomori émelygés is jár, de nincs hányási inger. A sürgin fülorrgégészeti irányt javasoltak, a házi orvos agyi vérellátás miatt nyaki doppler és idegsebészeti beutalót adott, de kb minden vizsgálat hónapokra van. 1 hónapja még a kereskedelemben dolgozva jártam az országot, délutánonként konditerem, most pedig már második hete csak erőtlenül szédelgek és fekszek. Fogalmam sincs mi lenne a megfelelő irány, és hogy miért nem változik, javul ez. A csatolt lapon a CRP értékem magas, amire rákeresve ezeket a tüneteket ki is adta, de hogy merre hova kihez kellene mennem, azt nemtudom. A combom zsibbadása/égő érzése/érzéketlensége vagy épp fájdalma minden percben kellemetlen érzést ad, de a szédülős majdnem hogy ájulós érzés sokkal rosszabb, és abszolút nem tudok csinálni semmit. Bármilyen javaslatot, vagy magán klinika ajánlást ahol lelkiismeretesen végére járnak a dolgoknak elfogadok. Szedek betarevint és magneB6ot amit kiírtak, de kb cukorka, nem érzek semmilyen hatást. Köszönöm bármilyen segítő válaszát. Amiket leírtam nagyon kellemetlen és életet megkeserítő tünetek, de mindemellett pszichésen is megvisel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A sürgősségi osztályon történt kivizsgálása során az emelkedett CRP értéken túl más érdemi kóros eltérést nem találtak. A CRP érték valamilyen gyulladásra utal. Szédülése lehet fül eredetű, erre a javasolt Arlevert tabletta jó hatású lehet. A javasolt idegsebészeti vizsgálatot nem értem, ideggyógyászati és fül-orr-gégészeti további vizsgálata javasolt. Ha elfogadhatatlan időpontokat kapott az állami egészségügyi vizsgálatokra, akkor a lakóhelye szerinti magánrendelést keressen fel.

Kérdés: 2021. augusztus 27., 01:59; Megválaszolva: 2021. augusztus 31., 19:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Folyamatos Szédülés
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Nyaki "fájdalom", folyamatos...
Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó...
Szedules
Penteken este egeszen az ejszakaba nyulva italoztunk egy baratommal. En whiskyt ittam de abbol rovid idon belul kb 5-6 decit. Rosszul is lettem. Hirtelen...