Folyamatos Szédülés

Kedves Doktor Nő/Úr! 2 éve szenvedek szédülékenységben. A szédülés jellege, kótyagos, enyhe egyensúlyzavar kíséri. A nap 24 órájában. Minden létező vizsgálaton átestem! Kardiológia, Otoneurológia, Neurológus, Koponya CT 2x MRI 1x Mellkas CT 2x Nyaki hasi ultrahang több alaklommal. Nyakinál pici lágy plakk. De ez sem igazolja a szédülésemet. Reumatológia/ Enyhe nyaki gerinc kopás ami nem igazolja a szédülésemet. Összességében minden negatív volt. Cukrom ingadozik. És kezdeti COPD van. De azt mondják,hogy ez nem okozhat szédülést. Sportolok mellette. Kérdésem a következő. Esetleg a vérképemből kaphatunk e választ a szédülésemre. MCHC,CHCM picit alacsony. Ez okozhatja e a fennálló problémámat? fehérvérsejtszám * 10,95 G/l 4,00 10,00 WBCP * 10,51 G/L 4,00 10,00 vörösvértestszám 5,38 T/l 4,50 6,30 haemoglobin 9,50 mmol/l 8,00 10,00 haematokrit 0,466 0,400 0,500 MCV 86,70 fl 80,00 94,00 MCH 1,77 fmol/l 1,70 2,00 MCHC * 20,37 mmol/l 20,50 23,60 CHCM * 20,11 mmol/l 20,50 23,60 thrombocyta 232 G/l 150 350 MPV 9 neutrofil 58,1 % 40,0 74,0 lymphocyta 31,5 % 19,0 48,0 monocyta 5,8 % 3,4 9,0 basophil 0,4 % 0,0 1,5 eosinophil 1,4 % 0,0 7,0 abs.eosinophyl 0,2 G/l LUC 2,7 % 0,0 4,0 Natrium 137 mmol/l 136 146 Kalium 5,1 mmol/l 3,5 5,1 Klorid 104 mmol/l 98 106 Calcium 2,34 mmol/l 2,20 2,65 Magnézium 0,80 mmol/L 0,65 1,03 Carbamid N 4,7 mmol/l 2,5 7,5 Kreatinin 81 umol/l 74 110 T.bilirubin 7,7 umol/l 5,0 21,0 D.Bilirubin 1,4 umol/l 0,0 3,4 GOT 21 U/l 5 37 GPT 26 U/l 6 40 GGT 37 U/l 11 50 ALP 109 U/l 40 129 LDH 343 U/l 240 480 Amylas S 43 U/l 30 100 CK * 358 U/l 24 195 Előre is köszönöm válaszát! Üdv: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A mellékelt laboratóriumi lelet nem tartalmaz olyan eltérést, ami a szédülését magyarázhatja. A leírtakon túlmenően vérnyomás ingadozás, ritmuszavar , a vércukorszint csökkenése is okozhatja panaszát. Említi, hogy történt kardiológiai vizsgálat, de hogy az mire terjedt ki, az nem derült ki számomra. Esetleg 24 órás vérnyomás monitorozás, vagy ritmuszavar gyanúja esetén Holter vizsgálat megfontolandó. Ha a szédülése időszakosan jelentkezik, akkor annak fennállása esetén vércukor vizsgálatot is végeztethet.

Kérdés: 2021. február 23., 05:55; Megválaszolva: 2021. február 25., 20:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szédülés és tehetetlenség
Tisztelt Webbeteg! 2 hete hétfőn erős fülcsengésre ébredtem, és émelygett a gyomrom. visszaaludtam, de pár órával később is eléggé...
Folyamatos Szédülés
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Nyaki "fájdalom", folyamatos...
Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó...
Szedules
Penteken este egeszen az ejszakaba nyulva italoztunk egy baratommal. En whiskyt ittam de abbol rovid idon belul kb 5-6 decit. Rosszul is lettem. Hirtelen...