Folyamatos Szédülés

Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos áramlást mutatnak. 4mm-es vegyes szerkezetű göb látható. Köszönettel : Szabó Zsolt Mellkas CT: A VIZSGALAT MEGNEVEZESE: CT Mellkas nativ + kontraszt KLINIKAI ADATOK ES A VIZSGALAT INDIKACIOJA : Fullad, Szédül ki:ihi:ig. kardiol6gus utalta be RESZLETES LELET: A mellkasinagyerek lefutasa es tagassaga szabalyos. A sziv normalis nagysagu, pericardialis vagy pleuralis folyadekgyUlem nem latszik. Elsz6rtan a mediastinum teruleten, illetve mindket oldalon hilarisan ti:ibb 5-10 mm harantatmer6 ki:izi:ittinyirokcsom6 latszik, de k6rosan megnagyobbodott nyirokcsom6 nem detektalhat6. A tUd6k j6 legtart6k, bennuk malignus vagy gyulladasos folyamatra gyanus elvaltozas nem igazolhat6. A fels6 hasi scaneken es a csontablakos scaneken erdemielteres nem latszik. RADIOLOGIAI VELEMENY: A vizsgalat soran k6rjelz6 elteres nem igazol6dott. Az eszlelt nyirokcsom6k azonos szamban es meretben az el6z6 2018. december 11-i CT vizsgalat alkalmaval is megfigyelhet6k voltak. VIZSGALATI TECHNIKA: Nativ es i.v. kontrasztanyagos (Omnipaque 350) mellkas CT es HRCT. Keszulek: GE Discovery 750HD És mától próbálom ezt a gyógyszert amit Neurológus írt fel NOOTROPIL 800 mg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a szédülés témában

Kedves Kérdező! A mellkas CT lelet is igazolja, hogy a szédülése nem függ össze a COPD-vel. Ha még dohányzik, azt mindenképpen hagyja el, mert a dohányzás érszűkületet okozhat, rontja a szervezet vérellátását. A Nootropil hatásos lehet, vigyázzon, hogy este 6 után már ne vegye be, mert esetleg álmatlanságot okozhat. Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. november 30., 10:41; Megválaszolva: 2020. november 30., 10:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Beütöttem a fejem
Vérvétel eredménye