Folyamatos Szédülés

Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos áramlást mutatnak. 4mm-es vegyes szerkezetű göb látható. Köszönettel: Szabó Zsolt Mellkas CT: A VIZSGALAT MEGNEVEZESE: CT Mellkas nativ + kontraszt KLINIKAI ADATOK ES A VIZSGALAT INDIKACIOJA: Fullad, Szédül ki: ihi: ig. kardiol6gus utalta be RESZLETES LELET: A mellkasinagyerek lefutasa es tagassaga szabalyos. A sziv normalis nagysagu, pericardialis vagy pleuralis folyadekgyUlem nem latszik. Elsz6rtan a mediastinum teruleten, illetve mindket oldalon hilarisan ti: ibb 5-10 mm harantatmer6 ki: izi: ittinyirokcsom6 latszik, de k6rosan megnagyobbodott nyirokcsom6 nem detektalhat6. A tUd6k j6 legtart6k, bennuk malignus vagy gyulladasos folyamatra gyanus elvaltozas nem igazolhat6. A fels6 hasi scaneken es a csontablakos scaneken erdemielteres nem latszik. RADIOLOGIAI VELEMENY: A vizsgalat soran k6rjelz6 elteres nem igazol6dott. Az eszlelt nyirokcsom6k azonos szamban es meretben az el6z6 2018. december 11-i CT vizsgalat alkalmaval is megfigyelhet6k voltak. VIZSGALATI TECHNIKA: Nativ es i.v. kontrasztanyagos (Omnipaque 350) mellkas CT es HRCT. Keszulek: GE Discovery 750HD És mától próbálom ezt a gyógyszert amit Neurológus írt fel NOOTROPIL 800 mg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A mellkas CT lelet is igazolja, hogy a szédülése nem függ össze a COPD-vel. Ha még dohányzik, azt mindenképpen hagyja el, mert a dohányzás érszűkületet okozhat, rontja a szervezet vérellátását.

A Nootropil hatásos lehet, vigyázzon, hogy este 6 után már ne vegye be, mert esetleg álmatlanságot okozhat.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. november 30., 10:41; Megválaszolva: 2020. november 30., 10:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szédülés és tehetetlenség
Tisztelt Webbeteg! 2 hete hétfőn erős fülcsengésre ébredtem, és émelygett a gyomrom. visszaaludtam, de pár órával később is eléggé...
Folyamatos Szédülés
Folyamatos Szédülés
Nyaki "fájdalom", folyamatos...
Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó...
Szedules
Penteken este egeszen az ejszakaba nyulva italoztunk egy baratommal. En whiskyt ittam de abbol rovid idon belul kb 5-6 decit. Rosszul is lettem. Hirtelen...